Снимка: архив Булфото
fallback

Възрастните хора с най-ниски пенсии ще получат великденски добавки, обяви премиерът проф. Огнян Герджиков на пресконференция за един месец от работата на служебното правителство.

Бонуса ще получат пенсионерите с пенсии до 314 лева, колкото е линията на бедност за тази година. Добавката ще е в размер на 40 лева и ще бъде получена от 1 290 000 пенсионери. Допълнителните пари за пенсионерите ще струват на бюджета над 51 млн. лева.

Oще по темата

По същата схема добавки към пенсиите за Великден и Коледа раздаде миналата година и правителството на Бойко Борисов.

Днес лужебният премиер каза, че бонус "Великден" сега е възможен, защото за първите два месеца на годината финансовите резултати са много добри, по-добри за същия период на предходната 2016 година. Това е и благодарение на предишното правителство, посочи той.

Герджиков обяви и друга добра новина, този път за бизнеса. С решение на правителството ще бъде определен лимит на таксите за вписвания, които към момента според него играят ролята на скрити данъци за фирмите.

"Нашият бизнес за съжаление е твърде много затормозен от административни и бюракратични пречки и фискални тежести", аргументира се министър-председателят.

Подготоката за предсрочните избори на 26 март върви нормално, отчете вицепремиерът Стефан Янев, който отговаря за нея.

По другия приоритет – подготовката за предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС, вицепремиерът Деница Златева каза, че кабинетът е успял да реши въпроси, които 2-3 месеца са стоели на изчакване и до голяма степен забавянията по отделните направления се наваксват.

Изчистени са и проблемите, свързани със сигурността на сградите, които ще се ползват за мероприятията. През април ще бъде приета културната програма на председателството ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Пенсионер

преди 7 години

Към 07.03.2017 г. увеличение с 40 лв. на пенсията ми от 240 лв. НЯМА !?!

40

Мирослав

преди 7 години

До Анонимен 51 : Чувал ли си за социално сближаване? За преразпределение на държавните пари? Не може всеки който няма високоплатена работа да живее в мизерия и бедност. Прогресивния данък носи много повече пари на държавата, съответно всички се облагодетелстват от това. Не може аз да вадя 2 бона и да плащам същия данък като тоя дето вади 2 милиона. Тези неща поне трябва да знаеш след половин живот учене.

39

Анонимен

преди 7 години

До МирославВсичкото хубаво, ама не разбрах това за данъците какво те притеснява - и за бедни, и за богати? Или сме равни по права и задължения, или всеки да си прави каквото си иска. За моята заплата държавата няма никакъв принос. Напротив, получавам я въпреки проблемите в държавата и благодарение на такива като мен чиновниците не плащат осигуровки. Защо аз заради това, че съм отделил половината си съзнателен живот да уча, трябва да плащам по-големи данъци, а чистаката по-ниски? Нищо лично.

fallback