Снимка: БТА
fallback

Министерството на образованието ще инструктира учителите как да постъпят в случай на инцидент с ученик. Това съобщи министър Николай Денков след среща с представители на Националното сдружение на общините.

Поводът е инцидентът в столичното 52-ро училище, при който почина 11-годишно момиче след спречкване със съученик.

Oще по темата

Според идеята на министерството при инцидент учителите трябва веднага да се обадят на медицинското лице в училището, а при липса на медик – на личния лекар на детето.

Решението как да се действа трябва да бъде взето от медицинското лице, а не отговорността да пада върху учителя, предаде БНР.

В момента в българските близо 2500 училища работят 690 медицински специалисти и 390 психолози, посочи още министър Денков.

По-рано министърът на здравеопазването Илко Семерджиев заяви, че медицинската сестра в 52-ро училище не е можела да помогне на 11-годишното момиче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 7 години

Тоя министър получава сигнали от Космоса.При спешна ситуация се набира тел.112Какво JP, какъв личен лекар????Добре, че не е наредил да взимат пръстови отпечатъци на детето, че от тия управници всичко може да се очаква.

6

Даскал

преди 7 години

Taзи ялова система може само инструкции да ражда. Да го напишеш не е като да го направиш, още по-малко да работи, а да е полезно... не си спомням, откога не съм чел нещо такова.

5

Анонимен

преди 7 години

Абе тикви, как джипи-то ще може да даде адекватно мнение за спешна ситуация?! И колко време ще отнеме на учителката, за да локализира джипи-то, пък лекарката да вдигне, пък да се обяснят, пък да се чудят. След като не могат да осигурят лекари във всяко училище, да осигурят спешна телефонна линия, на която да могат да звънят учителките при инцидент. На която да отговарят лекари. Защото само един лекар може да прецени дали един случай е спешен и сериозен.

fallback