Снимка: Черно море
fallback

Над 100 рибари от Варна и региона излязоха на протест пред сградата на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури. Те настояват за смяна на ръководството на Агенцията, тъй като не срещат разбиране, съобщи ИА "Черно море".

Причината за искането е лошо управление и липса на визия и стратегия за развитието на рибарството в България, обясни председателят на националната браншова организация "Черноморски изгрев" Емил Милев.

Според него най-големият проблем между агенцията и рибарите е липсата на комуникация с бранша. Освен това липсва и визия за развитието на сектора. По думите му рибарският бранш и ИАРА трябва да вървят ръка за ръка и всички проблеми да се решават заедно.

Някои от рибарите споделиха, че от месеци не са излизали в морето поради наложените ограничения и до дни ги очаква фалит, а друго препитание нямат. Според тях в ИАРА трябва да работят специалисти и да бъде изградена политика в сферата на рибарството. Това е петият протест в последните два месеца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 7 години

ь защо само от Черноморски изгрев стачкуват?защо никой не стачкува от Бургас от созопол от царево защо .Ами защото само от черноморски изгрев бракониерстват калкан и тралят навсякъде.

17

пешо

преди 7 години

съсипаха морето с тия тралове.всички тралят за калкан

16

Анонимен

преди 7 години

ИАРА да ги проверява непрекъснато.Вън бракониерите от Черноморски изгрев

fallback