Снимка: Булфото, архив
fallback

256 шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол, са установени само за седмица в страната от органите на "Пътна полиция", сочи справка на МВР.

Oще по темата

От тях 110 са били с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, за което се носи наказателна отговорност.

По данни на полицията за периода 13-19 февруари у нас са установени 14 535 пътни нарушения, издадени са 7263 фиша и са съставени общо 4913 акта. Издадените електронни фишове са 5579.

Броят на установените неправоспособни водачи е 444. За периода са настъпили 85 ПТП, загинали са седем души, а 112 са пострадали.

Статистиката сочи още, че пътните полицаи са установили 367 моторни превозни средства без заплатена винетна такса.

Заради всички тези случаи, само за седмица, са прекратени 60 регистрации на МПС за неправоспособност, 103 - за употреба на алкохол, 28 - за шофиране под въздействие на наркотични вещества.

МВР ще продължи да следи отблизо данните за тенденциите на пътя и редовно да анализира дали има необходимост от допълнителни промени в подхода по отношение на проверките и нарушителите на пътя, се казва още в информацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Бай Хой

преди 7 години

По- стого с пияндурниците и наркоманите зад волана, че от това трепане народ не остана!

8

Хмм

преди 7 години

Тия па! Всичките тези са били с невероятна устна хигиена. Нищо не разбирате вие. Не са пили а са жъбуркали освежител за уста.Няма нищо по важно от свежия дъх!

7

От 1/ви до 4/ти

преди 7 години

Вие,господине турчеещи те ги оставете,те не са проблем такива като мен.Ако знаехте само колко българеещи има друга песен ще запеете...

fallback