Снимка: Булфото, архив
fallback

Фермери предупредиха, че готвят протести в цялата страна заради забавяне на средствата за директните плащания, съобщи БНР.

Производителите обясниха, че са се организирали спонтанно, за да дойдат в Пловдив, където служебният министър на земеделието и храните Христо Бозуков откри традиционните международни изложения за агробизнес, вино и храни, но са съгласували действията си с всички организации в бранша.

Те подчертаха, че забавените плащания са фатални за много от тях и предупредиха, че са готови да блокират пътища.

"Очаквах поздравителен адрес, а не закани за протести", призна министърът и подчерта, че проблемите са засечени от неговия екип в три от дирекциите - за развитие на селските райони, за надзора и за директните плащания.

"Последните 3-4 месеца преди ние да встъпим като служебно правителство, администрацията са спряли всички действия по работата за субсидиите и плащанията", каза той.

Направено е всичко възможно забавянето на графиците да е минимално, допълни  министърът и увери, че средствата са осигурени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Отговор

преди 7 години

Понеже питате защо нямало протести до сега въпреки забавянията - забавяния винаги е имало. Част от субсидиите бяха платени преди Нова Година, така че едно нормално забавяне не е проблематично. Проблемът е другаде. В бързината да премахнат ГЕРП-кадри и да сложат техни, взеха че сложиха хора които нямат опит. Докато влязат в час ще минат месеци. Тоест очертава се едно много по-голямо забавяне от очакваното. Сега почвеат сеения. пръскания, торенета - парите трябват сега, а не на есен

23

Анонимен

преди 7 години

Няма да се наядете и вие! Тази година не си купувайте джипове и ще имате да започнете. А рентата която давате е мижава в сравнение с печалбите ви

22

Анонимен

преди 7 години

Те де не дойдат пак БСП, че ще се оядете и вие пак пред Банкоматите : ) хсхахахаххсх Как добре ви ходише да се редите на опашка да си преберете стотинките. Да живее БСП!

fallback