Снимка: Reuters, архив

Освен, че не трябва да се жабуркат с вода за уста преди да седнат зад волана, се оказа, че шофьорите трябва да внимават и с похапването на сладичко.

Причината - само два бонбона "пияни вишни" и дрегерът може да покаже, че сте пили, показа експеримент на Нова тв.

Дупничанин за малко да плати поддържането на устната си хигиена с шофьорската си книжка, но сега се оказва, че има риск и с всякакви продукти, дори с малко ликьор.

Катаджии спрели Ивайло Тасин за рутинна проверка край Бобошево, докато шофирал, и дрегерът отчел рекордните 4,99 промила в издишания от него въздух. Не му повярвали, когато заявил, че не е пил, а преди да седне зад волана, ял супа и си измил устата с вода за уста, съдържаща алкохол. Кръвната проба обаче се оказала отрицателна и потвърдила думите му.

Ивайло Тасин обаче се оплака, че е излязъл най-големият пияници на града, а според негов близък полицай, за да отчете дрегерът такива пробили, би трябвало да е изпил над литър алкохол.

Препоръчвам на шофьорите да се жабуркат поне половин час преди да седнат за волана, а не по време на пътуването, както направих аз, обобщи пострадалият.

Любка Маринова от Асоциацията на пострадали при катастрофи пък се подслади два бонбона, а дрегерът показа 0,79 промила. Ако алкохолната проба е над 0,5 промила шофьорът вече подлежи на санкция.

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 години

Какво им се връзвате на тея тюфлеци. Яжте си бонбони, жабуркайте се с каквото ви е кеф,а тея да си плямпат от бъзака. Има кръвни проби,има съд,само ушаф никъф го няма.

13

Анонимен

преди 4 години

ТИЯ дюмбели са откачили - да бяха си хващали надрусаните зад волана практикутащи слалом.

12

Анонимен

преди 4 години

Ами сега, аз обикновено по цяла кутия си изяждам.