Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Трайно силно е общественото желание за промяна. Масово се одобряват всякакви идеи за ревизия, нови лица и нови идеи в партийните програми. Това е изводът от експресно проучване на "Галъп интернешънъл", финансирано със средства на агенцията.

Oще по темата

67,8% от българите смятат, че служебното правителство трябва да промени начина, по който се управляваше България досега.  Едва  26,2% са на противоположното мнение са, а останалите се затрудняват да отговорят.

Над 90 на сто от участвалите в допитването одобряват отстраняването на отговорни лица в пътната агенция, ревизиите в железниците и в образованието.

70,6% одобряват подготвяната отмяна на практиката на пръстовите отпечатъци в здравеопазването, а 23,3 на сто не я одобряват.

Мнозинство от 57% одобрява и смяната на областните управители, макар че този въпрос закономерно събужда и по-сериозна опозиция от 30,6%.

Половината от българите отчитат положително факта, че служебното правителство намери пари за машинното гласуване.

Засилено е и търсенето на всякакво ново политическо съдържание - нови фигури и идеи. Мнозинство от 54% подкрепя новото звучене в програмата на ГЕРБ.

Още по-големи мнозинства от 70% одобряват новите лица в листите на БСП и те се ползват с високо доверие. Засега изглежда, че това допълнително помага на БСП да се утвърди.   

Всички по-популярни обещания на партиите от последните дни се възприемат добре от българите – особено ако във въпроса не се споменава коя партия е направила съответното обещание.

82%, например, харесват увеличение на данъка на най-богатите хора, 90% пък окуражават идеята за увеличаване на учителските заплати, 89% харесват идеята за фонд, който да стимулира индустрията и т.н.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

ха-ха-ха

преди 7 години

121Нели коя е бе , тиквар?Сигурно имаш в предвид Руми ,Нушка ,Лили ,Ивето ,Мендито, Деси Дуловса или баба Цуца от курника на банкянския дебелак.

91

да е ясно

преди 7 години

Българина очаква справедливост,а не фалшиво ровене ,което повече прилича на "Дръжте .крадеца...",защото това шумене май повече прилича на заглушаване на шума от смяната на собствеността на наличните резерви ...и все пак лицеприятно е да има и посочен виновник!!!

90

Анонимен

преди 7 години

От младите лица в БСП може да те побие страх.На лицата им кариеризъм, омраза и високомерие.Зад всеки от тях стой я дядо,я баща , я някой близък роднина.А помните ли N15/15. Сега е евродепутат.Класически кариеризъм.Захапа си кокала момчето и не го пусна. РР Предлагам на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ ,в отговор наБоко Тиквата ние пък да пишем *** Курветината

fallback