Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Всеки трети брак през последните 3 години е последвал от запознанство в интернет, показват данните от направено американско проучване.

Премести ли се любовта в социалните мрежи и можем ли да срещнем следващият си любим там? Разказват Милена Енчева и операторът Виктор Петров от Bulgaria On Air.

На връх 14 февруари всичко е любов. Както на улицата, така и в социалните мрежи. Сред сърцата по булевард Витоша срещаме Методи и Севдалина Богданови, които днес са избрали да се венчаят. Романсът им започва на работното място и двамата не вярват в онлайн запознанствата.

"Със сигурност на някои хора може би, но на нас не…", споделя Методи. А неговата любима го допълва: "Не, не ми се е случвало, аз като че ли... не е нашето нещо".

На запознанства в интернет не разчита и Деси Данкова, въпреки че всеки ден говори пред студентите си за влиянието на социалните мрежи.

"Не вярвам в начина, по който се използват от повече хора, много често си мисля, че всъщност това е един балон, който се изгражда и много лесно може да бъде спукан и тогава разочарованията са много по-големи", смята тя.

И въпреки това голяма част от хората избират да общуват през интернет. Запознанствата в социалните мрежи се увеличават в пъти през последните години. Как обаче трябва да изглеждат профилите в приложенията за запознанства, светлина дават експертите.

"Първо не е най-важно да бъде най-атрактивен, а най-автентичен, т.е. да не се престараваме да се представяме в някаква светлина, която се различава от реалността, защото при първата среща ще има разочарования", споделя мачмейкърът Ева Кулева.

Комуникацията в интернет ни дава повече свобода и крие много по-малко рискове от отхвърляне.

"Дава ти време внимателно да прецениш думите , което според голяма част от хората е по-лесния начин, много по-трудно е да се изправиш пред човека лице в лице", смята Десислава Бошнакова, ПР специалист.

Още за запознанствата в интернет вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

до 6

преди 7 години

Ако ще и 35 милиарда да имаш, ползата за нея каква ще е ? Явно не си в състояние да й купиш и една дъвка за 50 стотинки. Някога мъжете са издържали семейства. В праисторическите времена са ловували, за да изхранват жената и децата. Сега печелят, за да си носят парите на оня свят, но иначе са плейбои. Че и за раждаемост говорят. Жените са без работа и се принуждават да проституират.

10

Анонимен

преди 7 години

Аз се чудя дали има нормални вече

9

Анонимен

преди 7 години

Така е народът масово изтрещява.Красиви млади жени предпочитат да смучат задникът на плесенясали старци за малко кеш и привидна сигурност.След тва да им родят дете и да ги съдят за издръжка.Масово стават хомо и транссексуални.Или 150 кила глигани. В интернет нямаш свобода.Купища извратени ченгета и агенти дето уж трябва да хванат лошите се попипват докато се ровят в личният ви живот. И тва е интернет.

fallback