Снимка: архив, БулФото

До момента най-много номинации за водачи на листи на БСП събират Корнелия Нинова, Калоян Паргов и Жельо Бойчев.

Следва ги проф. Стефан Данаилов, съобщиха от пресцентъра на партията резултатите от 12 конференции на районни организации на БСП в София в събота.

Предстои да се проведат още 11 районни конференции в дните до Градската конференция на БСП – София, която ще бъде на 11 февруари. На нея ще се гласува подредбата на листите в 23-ти, 24-ти и 25-ти МИР.

Една от основните задачи на районните конференции е да издигнат кандидати за народни представители в 44-то Народно събрание. Другите задачи са свързани с обсъждането на управленския проект "Национален план за развитието на България" и проекта за нов устав на партията.

Делегатите на районните конференции номинират кандидати за народни представители – членове на партията и гражданска квота, както и правят предложения за водачи на партийните листи. Водачите се определят от Националния съвет на партията.

Над 50 общински конференции на БСП по места са проведени през изминалите три дни – 27 януари, 28 януари и 29 януари. По време на заседанията срещат одобрение предлаганите от ръководството на БСП промени в партията. Подкрепя се намаляването на броя на коалиционните партньори, както и въвеждането на лимит от 12 години за народните представители.

На места има и предложение – най-много 8 години да е престоят на избраните от БСП в парламента. Одобрява се прекият избор на председател на партията, но тече дискусия как да бъде сменян такъв председател - пак ли от цялата партия или от конгрес. Подкрепа има за платформата на БСП и се правят още предложения по нея от организациите по места.

Желанието за промяна е очевидно и тя ще бъде отбелязана на предстоящото заседание на 49-ия Конгрес на БСП, уточняват от пресцентъра на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase