Снимка: БТА
fallback

Президентът Радев няма опит в задкулисните игри, за седмица той успя да формира политически неоцветено служебно правителство. Това каза Елена Йончева, секретар за връзки с медиите в екипа на държавния глава, пред Нова телевизия.

Йончева не познавала Румен Радев. "Той ми предложи да застана до него и не се колебах много. При нас, когато кажем, че честен, достоен, чист човек иска да влезе в политиката - се възприема с голяма доза недоверие. Но случаят е такъв. Вярвам, че имаме голям шанс, че такъв човек влезе в политиката и стана президент на България“, коментира тя.

Йончева познавала работата на Радев и професионалния му път.

"Работел е в името на България, рискувал е живота и кариерата си. Не може на такъв човек да нямаш вяра. Направих своето журналистическо разследване, но смятам, че журналистиката е кауза. Да бъдеш до президента като журналисти, е кауза“, поясни тя.

По думите й голяма част от обществото е отвратено и с основание подозира част от политическата класа, че стои зад ограбването на България.

Йончева каза още, че видяхме, че за една седмица президентът Радев успя да формира правителство, въпреки предварителните критики, съставено от експерти, в което не доминира нито една политическа сила, не е политически оцветено.

Според нея избраният за служебен премиер проф. Огнян Герджиков е професионалист.

Във връзка с външната политика, която ще води президентът, Йончева коментира, че държавният глава е показал многократно, че сме част от ЕС и НАТО и тук няма колебание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

нина

преди 7 години

Ама тези около него имат и ще го научат. Другарката Нинова вече успешно го обучава в задкулисието. Все пак за БСПП говорим, нали.

51

Анонимен

преди 7 години

А, ти имаш ли ***?

50

Анонимен

преди 7 години

Точно това му е минусът, от километри личи колко е неподготвен и как някой ще го подготвя в следващите години, дефакто е податлив на обработване, а и зависим. За това и Корнито беше толкова щастлива, набута свой човек все пак там.

fallback