Снимка: архив Булфото
fallback

Онлайн "Сделка с дявола" - търговци предлагат така наречените нано стикери, с които могат да се скрият номерата на колите.

Нано стикерите се рекламират като сигурен начин да се заобиколи закона.

"Скрий номера си от камерите! 100% ефикасност" - така търговец рекламира дейността си. Тези "съоръжения" отново са на мода в интернет.

В рекламни клипове се вижда как стикерите се залепват върху цифрите от регистрационния номер и прилепват плътно. На външен вид изглеждат идентично - но истинската разлика идва след снимането със светкавица, когато стикерите скриват истинския номер.

Дали обаче работят? Шофьорите са скептични към тези хитрини.

Залепянето на каквито и да било стикери по номерата на колите е незаконно, припомнят от МВР пред bTV.

Освен това триковете не работят, категорични са от Пътна полиция. В практиката им досега няма случай, в който камерите да са заснели нарушител, а трикове като този да са го спасили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

opps

преди 7 години

Трябват мощни инфрачервени диоди, насочени нагоре - така ще прецакат камерите.... А още по-добре е мощни лазери - пържат ли матриците?

31

Камера

преди 7 години

Само да поясня: Камерите НЕ снимат със светкавица. Принципът е да изграждат образа с наличната разсеяана светлина. Наностикерите отразяват само единична насочена светлина. Нощното заснемане също се основава на наличната разсеяна светлина, само че с много по-висока чувствителност. Който не може да си го представи, нека да намери режима "нощна снимка" на своя фотоапарат или телефон. Ще се изненандате колко много неща се виждат "на тъмно".

30

Готин

преди 7 години

А95 ако дадеш още 500 лв.може да си купиш и магаре с каруца! Тъкмо нямаш грижи със скороста!

fallback