Снимка: архив, Булфото
fallback

Влезлите в сила двойни глоби за нарушения на пътя няма да решат проблемите с магическа пръчка, твърди доклад на Пътна полиция. Според тях до бума на катастрофите и безнаказаността на пътя са довели серия съдебни и кадрови решения.

Oще по темата

Нарушителите на пътя на практика са били абсолютно безнаказани през последните три години, отчете прокуратурата. Предстои да се извърши анализ на причините, поради които се очертава трайно тенденцията за намаляването на установени нарушения.

В момента 1900 квартални инспектора могат да глобяват из страната, след като преминаха обучение и изпит. Много от полицаите обаче не могат да пишат актове.

Шофьорите признават, че рядко обжалват глобите, но настояват за повече контрол.

Според тях агресията на пътя ще се овладее с наказанията в новия закон, които предвиждат сваляне на регистрационните табели на пияните, дрогираните и онези, които карат без книжка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

САМО ТАКА....

преди 7 години

ГЛОБИ ....ГЛОБИ ....ГЛОБИ И ТО.... АДСКИ!!!!!НА ДЖИГИТИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ......!!

31

Истината

преди 7 години

Докато не се смени начина на мислене насаждан от КАТ, все така ще си има всеки ден десетки милиони нарушения по пътищата на България.Сега е: правете нарушения и катастрофи и нека има загинали и ранени, за да може после КАТ да радва злобарите как наказва шофьорите, много често невинните шофьори, а не виновните. В нормалните държави, където правилата се спазват, правят нещо съвсем различно: там шофьорите са убедени в неизбежността на наказанието, ако нарушат правилата и не нарушават правилата.

30

Анонимен

преди 7 години

Навремето имаше един период в който за алкохол не само снемаха номерата,но за по тежки случаи пращаха в тухларната.15 дена задържане в поделение на МВР т.е.бачкаш в тухларната.Освен това пращаха писмо до шефа ти и целият колектив разбираше,че са те хванали да караш пил.Тогава нямаше видими резултати.

fallback