Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Правителството в оставка отпусна допълнително 9,7 млн. лв. за обезщетения на стопаните, чиито птици бяха засегнати от птичи грип.

Oще по темата

"Тези средства ще отидат основно при стопаните, чиито патици, гъски, кокошки, птици, вследствие птичия грип, са хуманно умъртвени. Предприехме всички мерки, за да ограничим неблагоприятните последици от заразата. Дай, Боже, да се справим, тъй като България е вторият износител на гъши и патешки дроб в Европа", казва премиерът Бойко Борисов пред министрите, според стенограмата.

Земеделският министър Десислава Танева съобщава на заседанието, че от три дни няма регистрирана нито една нова положителна проба за птичи грип.

Тя благодари на МВР за съвместната работа и подкрепа във връзка с ограничаване на движението на птици и овладяване на заболяването.

Освен за обезщетения, отпуснатите средства обезпечават работата на диагностичните екипи за клинични прегледи и вземане на проби.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 7 години

Целиот е на мозок !

33

Анонимен

преди 7 години

Не човек , а машина . Ако знаехме ,че така ще се развихри след оставката . щяхме да я поискаме по-рано .

32

уууу

преди 7 години

На извънредна пресконференция премиерът Бойко Борисов обяви, че тази сутрин е спрял и поръчката за собственото си убийство.

fallback