Снимка: БТА, архив
fallback

В канцеларията на Светия Синод е внесено предложение за участие на църквата в широкомащабна кампания срещу телефонните измамници, което предстои да бъде разгледано на предстоящо заседание на Синода.

Това уточниха от пресцентъра на Светия Синод заради информации в медиите, че църквата е обявила война на ало измамниците и ще бъде препоръчано на поповете, особено в малките населени места, да предупреждават възрастните хора за схемите на мошениците.

От Светия Синод пък твърдят, че патриарх Неофит не е подписвал подобна заповед.

"Както обикновено, когато става въпрос за общественозначими инициативи на църквата и решения на Светия Синод, ще бъдете своевременно информирани", се посочва още в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

елементарно

преди 7 години

основно възрастните хора дават пари на църквата за упрощение на греховете чрез дарения...... е така де, мислите ли че от църквата не са се стреснали.... е така де, за това се втурват да бранят бъдещите си дарители :) :) :)

12

@ Доктора

преди 7 години

А ти какво правиш бе ? Философстваш в нета , всеки млад мъж може, като му звъннат да се престори на възрастен и да се отзове на срещата, след което крумиви закони, държавата се зае с проблема уж , когато трябваше да прокара ЕС/САЩ командата, моб. оператори да ни знаят майчиното мляко, уж да спрели измамите, 10 години по-късно се налага църквата да пази, хората оставени без защита, верно *** народ , с прости парчета!

11

Доктора

преди 7 години

И какво ще направи църквата???Ще ги анатемоса и ще ги изгори на клада??? *** народ с прости попове!!!

fallback