Снимка: БТА
fallback

Ледена епоха, бедствие, апокалипсис, арктически студ, откъснати от света населени места... Това са само част от определенията за студа, който скова България в последните няколко дни.

Наистина снегът създаде доста главоболия за почистващите фирми, както и за трите ЕРП-та, които доставят електричество на потребителите, но пък и в крайна сметка е зима, и то точно януари – най-студеният месец през годината. А и синоптиците доста отрано ни предупредиха – чакат ни дни със сняг и студ.

Дни преди застудяването екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели с въпроса: Ще ни изненада ли пак снегът? В традиционната ни анкета участие взеха 2852 души.

Оказа се, че цели 40% от нашите читатели не намират особена драма в създалата се ситуация, защото сезонът е такъв и е напълно нормално времето да е студено и да има известни трудности с това.

На обратното мнение обаче са 29% от анкетираните, според които зимата е изненадала властта и институциите за пореден път, въпреки предупрежденията за силен снеговалеж дни наред.

Други 15% пък смятат, че снегът и студът в днешно време нямат нищо общо със студените зима преди няколко десетилетия, когато е имало много повече сняг, но хората са се оплаквали доста по-малко.

Не липсват и такива, които не се трогват много от времето навън, защото успяват да си останат у дома по време на големия студ. Това са около 3% от нашите читатели, а други 2% определят времето като идеално, защото смятат да се отдадат на любимите си занимания – ски и сноуборд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 7 години

Може да е нормално да е студено през януари, но НЕ е нормално половин София да е в преспи !

29

Ганчо

преди 7 години

Зима е, какво искате да има - узрели портокали, цъфнали лалета и минзухари. Това ние българите сме сбъркан народ. През лятото ни е горещо и има опасност от слънчев удар, през зимата ни е студено имало сняг и преспи, есента и пролетта били влажни и с много дъжд. За нас трябва да има друга планета на която всичко да става по наше желание. Но такова място няма.

28

обелиск

преди 7 години

когато снега беше метри ,ринеше се само с лопати,вървеше се километри пеша ,преспи и ветрове ,но жадни за знание ние на училище ходехме без хленчене и телефони,без саитове за оплаквания ,без да знаем има ли държава за да е виновна за нашите трудности ,с топлата питка в торбичка завита ,хляб да имахме за друго не питахме сега слушам само тази държава ,това управление , но но и АЗ

fallback