Снимка: архив, БулФото
fallback

Правителството в оставка осигури допълнителни 22 880 400 лв. по бюджета на МРРБ за авансово финансиране на доизграждането на автомагистрала "Хемус".

Завършването на "Хемус" е един от основните приоритети в програмата на правителството като ключов проект за развитието на Северна България, припомнят от правителствената пресслужба.

Автомагистралата е предвидена да свързва столицата с пристанище Варна, което е с определящо място в Черноморската икономическа зона. Трасето на аутобана е част от Европейската пътна мрежа от връзката с коридор IV на запад до коридор IX в близост до Велико Търново.

Очакваната дължина на магистралата е около 420 км, като неизградената част от нея е с дължина около 250 км.

Според Стратегията за развитие на пътната инфраструктура в България 2016-2022 г., доизграждането на АМ "Хемус" ще изиграе изключително важна роля при изпълнението на Национална програма за развитие на България 2020.

Проектът ще допринесе за ефективната модернизация и развитие на транспортната инфраструктура и особено развитието на пристанище Варна.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Dinosaurus

преди 7 години

Ало, разбирачите! Заедно с оставката на кабинета Борисов си подаде остаката и шефът на АПИ инж. Лазаров, на негово място застана Дончо Атанасов, металург, комунист и голям разбирач на пътищата. Той хариза на ..... без конкурс 8-9 км от АМ "Хемус" по принципа "коалиционни партньори", разчитайки, че негативите ще отидат при отиващото си правителство. Участъка струва над 55 млн по тръжни книжа, цената е силно занижена, разчита се на анекси и оскъпяване по дружески, така че 22 млн са за да не излез

35

Анонимен

преди 7 години

До 18 А ти замислял ли си се ,колко данъци трябва да плащаш за да имаш магистрали каквито пишеш? Ти ли ще ги платил със смешната си заплата от 600-700 лв и данък 100-200лв?Какво ми се правите на много знаещи все...То има и ферарита ама вие карате копирни на по 10+ год.

34

Анонимен

преди 7 години

Най ме кефи червени да викат на бялото черно. Или Хората неискат магистрали?Кои хора бе ти и дядото ли?Защото аз не познавам човек който да не иска магистрали или да не ги ползва при пътуване?Говори от собственото си име.

fallback