Снимка: архив Булфото
fallback

Иконата "Св. Богородица Всецарица" пристига утре в София. Тя ще бъде посрещната тържествено в столичния храм "Св. Параскева", съобщиха от Българската православна църква.

Иконата е уголемено копие на оригинала, който се намира във Ватопедския манастир манастир на Атон, пише БТА.

Светинята "Всецарица" е известна с многото си чудеса и с благодатната си помощ на хора с онкологични заболявания и на страдащи от бездетие.

Иконата ще пристигне с благословението на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит в чест на предстоящия празник Богоявление, по инициатива на храмовото духовенство и на църковното настоятелство.

Светинята ще бъде донесена от монасите на Църногорския манастир "Св. безсребреници Козма и Дамян" и тържествено ще бъде посрещната утре в 16:00 часа., в двора на църквата.

След внасянето й в храма ще бъде отслужен молебен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Curtisnex

преди 6 години

Мы ценим ваше время и делим с вами общие цели. Ваши продажи для нас главный приоритет. продвижение групп в контакте логин скайпа SEO2000 оращайтесь договримся есть примеры работ логин скайпа SEO2000

5

Пешо*

преди 7 години

Така и не разбраха, че картинките нямат чудодейна сила. Аз имам един портрет на Вазов на стената. Ако го цалувна и ми оставя цвете и стотинки, дали ще изцели народа от неграмотност и дивотия?Поповете и техните фантазии...И свещите не действат, ако не са купени вътре в църквата, нали така?

4

Анонимен

преди 7 години

До Суека: ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО ЗА ТЕБ И ЗА ВСИЧКИ КАТО ТЕБ!!!И ДА СЕ ПРОСТИШ СЪС ЗЛОБАТА,КОЯТО ЯВНО ТИ Е ЗАМЪГЛИЛА СЪЗНАНИЕТОТАКАВА ДУХОВНА СЛЕПОТА,КОМБИНИРАНА СЪС САМОУВЕРЕНОСТ БЕЗ ЛИМИТ,МОЖЕ САМО ДА ТЕ ПОГУБИ!И НЕ ДОПУСКАЙ ТОВА,АКО ИЗОБЩО МОЖЕШ ДА АСИМИЛИРАШ СЪВЕТА,КОЙТО Е ЕДИНСТВЕНО И САМО С ДОБРА ЦЕЛ НАПРАВЕН!НЕ ОБИЖДАЙ ТОЛКОВА ГРОЗНОИМА ЛОШИ ПОСЛЕДСТВИЯ И ЗА ТЕБ!ВЕРОЯТНО СИ ОТ"ПЛАТЕНИТЕ РАЗРУШИТЕЛИ"НА ПРАВОСЛАВНОТО ХРИСТИЯНСТВО У НАСИНТЕРЕСНО КОЙ ВИ ПЛАЩА/делото от 14-ти век/?!...

fallback