Снимка: bTV
fallback

Семейството на едно от първите български бебета, родени през 2017 г. – Динко, очаква помощ от държавата за рожбата им.

Желанията им са от бебешко креватче, та чак до апартамент. Непълнолетните родители и техните роднини живеят в ромската махала "Надежда" в Сливен.

Oще по темата

В една къща живеят 15-годишният баща, бабата и дядото на новороденото бебе. Очакват и 13-годишната майка с Динко.

Семейството живее в две стаи, отделили са едната за младите, защото имат още един син, който е ученик.

Бащата на бебето не съжалява за случилото се. Казва, че има кой да се грижи за детето. Още не е решил дали ще продължи да учи.

За Златка път назад няма - тя от година вече не ходи на училище, а сега смело заявява пред bTV, че иска да си гледа бебето.

Семейството обаче засега не планира да има други деца.

Съгласно промените в Закона за семейните помощи за деца от началото на 2016 г. родителите на младите вече няма да получават детски надбавки. 13-годишната майка ще взема детските за Динко като ваучери.

Въпреки мярката с детските от миналата година в квартал "Надежда" е нещо обичайно момичетата да раждат на 13 или 14 години. От квартала е и Кортеза – най-младата майка, която роди едва на 11 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

Пожелание

преди 7 години

Легло, дрехи и апартамент има безплатни в домовете за малолетни престъпници. Да бъде изпратен *** да си излежи там присъдата, не условно. В затвора в Сливен може да се намери място за "майката". С детето да се занимават бабите.( Имаше такъв случай в САЩ с пълнолетна учителка и ученик.) Като навършат 18 тарикатите да си гледат детето, но без помощи от държавата.

111

Анонимен

преди 7 години

Не мога да разбера как някакъв закон или разпоредба са по важни от някакъв си мижав КОДЕКС?

110

Анонимен

преди 7 години

До КотаракНа теб ще ти пуснем един вълкодав, да ти обясни какво се полага на търтеи, които живеят на чужд гръб от детски надбавки. няма къде да се денете, ще се справим с вас! Ще си платите да тунеядството, хем с лихвите!

fallback