Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Олег Попов е един от най-известните военни фотографи, който повече от 35 години се занимава с фотожурналистика. Посети всички горещи точки, за да фотографира събитията на изминаващата 2016 година.

"Хитрино беше доста неприятен завършек на тази година. Направило ми е впечатление, че винаги преди Коледа в България става нещо, което е с фатални последици. Имаше поредица от години, в които ставаше голяма катастрофа или наводнение", отчете фотографът на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че гледката в бедстващото село не е била никак приятна и много е наподобявала зона на военни действия, каквито Олег Попов е виждал достатъчно. Гарата в Хитрино описа като след тежка бомбардировка.

"В Харманли видяхме голяма група момчета, които искаха да разрешат въпросите си с насилие. Не мисля, че когато си беглец в чужда държава трябва да реагираш по този начин", коментира фотографът, запитан за бунта на бежанците в Харманли.

Според него е плашещо, че тези момчета са добре организирани. "Работил съм и съм живял в Близкия Изток и арабски държави - доста от тези хора идват с идеята да създават проблеми", отбеляза Олег Попов.

Попитан в кой момент трябва да свали обектива той отговори, че има концепция - ако нещо се случва пред него, някой има нужда от помощ и той е единственият човек, който може да помогне, оставя апарата и помага. Но ако до него има по-подготвени хора, които да помогнат, продължава да снима.

Фотографът на Bulgaria ON AIR засегна и политическата 2016 г. в страната ни, като отбеляза, че не е могъл да разбере политиката на ръководството на ГЕРБ. По думите му те са издигнали странен кандидат-президент.

"Радев не спечели, просто Цачева загуби. Видях ликуващ Радев и още по-ликуваща Нинова, която беше на седмото небе. Президентът нямаше печеливш ход след оставката на правителството", каза още Олег Попов, който очаква интересна от новинарска гледна точка 2017 г.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase