Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg
fallback

"Няма да приема да съставим нов кабинет с мандата на Реформаторския пост". Това каза категорично премиерът в оставка Бойко Борисов в "Годината" по Дарик.

"Считам, че не е редно. Кое ви кара да си мислите, че ще съставям извън мандата на ГЕРБ кабинет. Ако се направи правителство сега, ние сме длъжни да им отговорим с това, което сме подписали в споразумението. Премиерът и министрите трябва да са техни", заяви Борисов.

Oще по темата
На въпрос дали ще приеме да бъде служебен премиер, Борисов отговори: "Не ми е интересно да си го мисля. Ако имаше политическа класа, всички щяха да кажат това правителство да остане, както го направиха ДПС. Но ние всеки ден слушаме, че искаме да седим заради пари, няма политическа класа срещу нас".

Борисов не отчете като грешка смяната на Ирина Бокова като българския кандидат за генерален секретар на ООН. По думите му така е станало, че България е имала две силни кандидатури.

"Ще си поръчам една "Лада Нива" отсега, защото знам, че няма по-подготвен от мен и ГЕРБ да управлява. Ние ще си седим и ще чакаме, ако народът поиска, покаже, че има нужда от нас, ще се върнем", подчерта Борисов.

За Бойко Борисов думата на 2017 година е мир. Моля се единствено и само за мир, каза премиерът в оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

121

ognyanz

преди 7 години

Не им е лесно на гербаджиите край Бойко. Той всеки ден си сменя позицията, а те след него трябва да обясняват, че точно последното, което е казал, е правилно. Наистина е трудно да се отгатне какво ще каже Бойко утре преди и след преговорите с пишман-реформаторите.

120

Ачо

преди 7 години

Този Борисов е на много силни хапчета!Повярвал си е много здраво. Бог да пази България.

119

Анонимен

преди 7 години

ПРАВИЛНО Е РЕШИЛ, НАПРАВИ ЗА СМЕХ НИНОВИЦА И СИЕ, ПОЕЛИ НОВИЯ СТАР ПЪТ- НА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ И РАВЕНСТВО- КОЙ ГЕРГОВЦИ ЩЕ СЕ ИЗРАВНЯВАТ С БЕДНИТЕ РАБОТНИЦИ- НА КОИТО ОГРАБИХА СМЕТКИТЕ КАТО ФАЛИРАХА БАНКИТЕ ПРЕЗ 1997Г ЕХ ДРУГАРЕ, ДРУГАРЕ- ДО ВЧЕРА Ц Ъ Р В У Л Е - ДНЕС ИЗВЕДНЪЖ МИЛИОНЕРЕ- ХА ИМАЙТЕ УВАЖЕНИЕ КЪМ НАРОДА КОГОТО ОКРАДАХТЕ. УВАЖАЕМИ - НЕ ДАВАЙТЕ ДУМАТА НА ОЛИГАРСИТЕ- ПО ОТВОРЯТ УСТА И СИ ЛИЧИ ДО ЕДИН ЧЕ СА ЗАВЪРШИЛИ РАБФАК И АОНСУ.

fallback