Снимка: bTV
fallback

Пожар е избухнал сградата на поземлената комисия в Панчарево, където се съхраняват документи за много скандали имотни сделки, включително в и кв. "Младост".

Вътре се пазят документи, свързани с реституцията на редица изключително апетитни имоти в селата около София, а даже и в половината "Младост". Архивът и преписките в него са основно доказателство при установяването на множеството измами с неправомерно върнати парцели за милиони.

Oще по темата

Това става в момент, когато се води разследване за реституция с подправени книжа на терени за милиони, съобщи bTV. Прозорец на срадата е бил счупен и са били вкарани две туби, една от които се е запалила.

В задната част на сградата са счупени два прозореца, а между решетките са вкарани туби с нафта и парцали. Запалени са, едната се възпламенява. Щетите са установени чак в 11:45 на 10 декември от дежурната служителка.

По думите на началника на 8 РПУ Валери Симеонов може вече да липсват съществени документи и палежът да е само инсценировка. Все още не е известно какви документи липсват, уточни той.

Работи се по няколко версии, но проверките по разследването не са завършили и затова той отказа да ги сподели.

Сградата не се охранява добре, но сега са взети мерки за охрана от частна фирма. Оказва се обаче, че когато служителките са открили пожара, сградата не се е охранявала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Димитров

преди 7 години

Много интересно защо чак днес /13/ това става достояние на обществото, след като се е случило /според инфото/ на 10.12. ?!?

10

Разбирачев

преди 7 години

Всички знаем как демократите заграбили властта след 1989-та година, се отдадоха на грабеж. Сега демократите замитат следите, защото започнаха да се бият един друг - кой клан на демократите да е на власт и когато един клан на демократите заграби властта, подгонва другите кланове на демократите. После палачинката се обръща.

9

НЯМАМ ДУМИ

преди 7 години

БОЖЕ , В КАКВА ПОМИЙНА ЯМА ЖИВЕЕМ, АКО СЕ СЪБУДИ ЛЕВСКИ .....................ЩЕ СЕ РАДВА ЧЕ СА ГО ОБЕСИЛИ ТУРЦИТЕ!!!!!!

fallback