Снимка: архив, БулФото
fallback

Ръководството на Националния исторически музей се присъединява към кампанията на КНСБ – "Искам още 100 лева към заплатата ми", подета от президента на синдиката Пламен Димитров.

От 1 януари 2017 г. ръководството на музея е решило да вдигне заплатите от 100 до 300 лв. на всички служители. Средната заплата в НИМ досега е била около 700 лв., съобщиха от музея.

Шефът му Божидар Димитров посочва, че увеличението на заплатите в НИМ става възможно след преминаването към нова система. Със съдействието на министъра на културата Вежди Рашидов и президентите на КНСБ и "Подкрепа" бе решено националните музеи да преминат на делегиран бюджет, като ръководството на музеите бе оставено да използва всички приходи за дейности и за повишение на работните заплати.

Още от 1 януари 2016 г. заплатите на служителите в НИМ са били повишени с 23%.

Макар че годината не е завършила, балансът за 11-те месеца показва, че е възможно освен да бъдат посрещнати разходите за археологически разкопки, консервация и реставрация на новопостъпили паметници, издателската дейност на научните специалисти в музея, и да бъде повишена заплатата на служителите от 100 до 300 лв.

За началниците на отделите повишението ще бъде още по-голямо. По този начин НИМ доказва, че съжденията на президента на КНСБ Пламен Димитров са правилни – при добър мениджмънт заплатите в България могат да бъдат увеличени със 100 и повече лева, посочват от културната институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 7 години

И в съдебната система са си вдигнали заплатите, при това за минало време. Макар, че в бюджета им няма пари за целта са обяснили, че парите са от икономии. Всяка година ни пробутват този номер - като се гласува бюджета реват, че ако не им отпуснат парите, които искат посягали на независимостта на системата. В края на годината казват "икономии" и си раздават остатъка. Гадни алчни лъжци, а ние чакаме от тях правораздаване и справедливост.

11

Анонимен

преди 7 години

Депутатите няма ли да се присъединят към кампанията "искам още сто лева"... дневно.

10

Анонимен

преди 7 години

ТЕЗИ СЕЯТ ЛИ..КОПАЯТ ЛИ..НА СТУД И ПЕК ЛИ РАБОТЯТ..КРАВИ И ОВЦЕ ЛИ ГЛЕДАТ?КАКВО ИЗОБЩО ПРОИЗВЕЖДАТ ЧЕ ЩЕ ИМ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ?

fallback