fallback

Общ преглед

Присила Морс прелита половината свят миналата година, за да осинови своето дете. Вчера ви разказахме за нея - тя е жената, която спаси 7-годишното българче, което е тежало колкото новородено.

Когато Присила пристигна в сиропиталището, за да финализира осиновяването на детето, което вече носи името Райън, той е на ръба на смъртта. След вече почти цяла година с новото си семейство, Райън трупа килограми и започва да говори.

Oще по темата

На снимките, които Присила му е направила преди месец, той няма нищо общо с недохраненото дете, което е било прието в болница, веднага след пристигнаето си в Америка. Костите му вече не стърчат, а той се усмихва като всяко едно нормално дете.

Присила разказва пред DailyMail, че научила за Райън от Facebook през юни 2014 г. Видяла снимката му на страница за осиновители.

Тя и съпругът й Дейвид бързо взели решението за осиновяване. Двойката има двама биологични сина - 13-годишният Дилан и 7-годишният Джак. В семейството им е и 7-годишната Маккензи, която е осиновена от Русия през 2012 година. Тя също е дете със специални нужди - Маккензи има сърдечно заболяване и синдром на Даун.

В края на октомври 2015 г. Присила пристига в България, за да осинови четвъртото си дете. В онзи момент той е на 7 години и тежи колкото новородено - малко над 3,500 кг. Бил е покрит с косми, което значи, че тялото му се е опитвало до последно да запази живота на детето, запазвайки температурата му. Присила се страхувала, че той няма да оживее до приключването на процедурата.

"Първата среща беше доста страшна", разказва новата майка. "Той беше кожа и кости, буквално изглеждаше като скелет. Първото нещо, което мина през главата ми беше: "Той ще умре!", спомня си днес Присила.

Когато пристигнали в САЩ Райън веднага бил приет в болница, където лекари му поставили тръба за хранене.

"Никога през живота си не бях виждала лекари да погледнат към дете и да избухнат в сълзи", разказва тя.

"Обадиха се на социалнисте служби. Казваха ми: "Съжалявам, той вероятно ще умре", разказва майката.

Райън прекарал първите си две седмици в Америка в болница, преди да го пуснат. Не след дълго обаче отново бил приет и останал цял месец.

Днес той тежи над 10 кг, смее се и се движи сам. Семейството е успяло да го запише в обществено училище.

"Прогресът му е нищо по-малко от чудо, според мен. Първият път, когато го видях, той не можеше да каже дори едно изречение", разказва новата му майка.

От осиновяването насам Присила вече е разбрала, че Райън има церебрална парализа, микроцефалия, сколиоза, рахит и дварфизъм, което обяснява ръста му.

Според лекарите ще отнеме години преди детето да е пълно възстановено от всички вреди, които са му нанесени по време на престоя в сиропиталището и все още не знаят колко ще порастне и дали въобще ще може да проговори.

Семейството му обаче е оптимистично и вярва, че Райън ще продължи да се подобрява.

Самата Присила е била осиновена и нейният брат е бил със специални потребности, но е починал на 9 годинки. Тя казва, че любовта, която нейните родители са дали на братчето й й дава сили.

"Искам да дам любов на дете, което е изоставено заради специалнисте си нужди. Всеки заслужава семейство", смята Присила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

gg

преди 7 години

Как може бе животни мръсни да оставяте деца да умират от глад къде е оная *** бойко да каже нещо по въпроса,някой да му покаже снимките на това дете

51

D

преди 7 години

До крайБраво!! Научил си малко история!!! Голямо постижение наистина!!! какво да кажем затова, че собствените родители на това дете се отказват от него???!!! Това не е ли убийство със особена жестокост???

50

D

преди 7 години

В България родителите като чуят, че детето им ще има проблем и го зарязват, за да не си провалят живота! В чужбина хората правят всичко, за да помогнат на тези деца да получат пълноценен живот! И чакаме чужденците да дойдат да ни гледат децата. Да не говорим за грижите в домовете за деца, БЛАГОДАРЕНИЕ на тях това дете е в това състояние, защото при добри грижи може да е наистина много различно. Такива *** не трябва да живеят.

fallback