Снимка: bTV

Едно от децата ми е в ромско приемно семейство. Не ми харесва, но пък жената е добра и гледа добре детето, разказа Даниела от Сливен, която бе принудена от беднотия да остави трите си деца в приемни семейства. Пред bTV тя обясни, че останалите две деца са заедно в друго приемно семейство.

Майката вижда децата си 2 пъти месечно. Отначало се е срещала с тях всяка седмица, но й обяснили, че трябва да го прави веднъж на две седмици. Даниела живее под наем и няма работа. Но обясни, че е очаквала отдел "Закрила на детето" да й помогне. "Защо се дават пари на приемни семейства да гледат децата ми, а аз не получавам никакви помощи", попита тя. 

Още по темата

Социалният работник по случая Стоянка Добрева обаче твърди, че Даниела сама е подписала декларация, че не може да се грижи за малките. Действията на отдела били според закона и защитавали правата на децата, тъй като майка им не им осигурявала необходимите условия за живот.

Близките на Даниела твърдят, че тя е добра майка и упрекват социалните, че са ѝ отнели децата. Те призовават институциите да ѝ помогнат да осигури подходящо жилище на децата си.

"Бедни сме, това е най-лошия порок в България, и дори на собствените си деца не можем да помогнем", коментира близка на Даниела.

Нейната история развълнува десетки хора в страната, които искат да й помогнат. "Не съм вярвала, че толкова хора, които не познавам, искат да ми помогнат", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase