Снимка: Bulgaria Air

Самолети с между 30 и 40 допълнителни места вече обслужват авиолиниите на "България Ер" към няколко европейски града.

Новите самолети, които са с около 30% по-голям капацитет на местата, летят към Франкфурт, Берлин, Цюрих, Париж, Амстердам, Прага и Виена.

Националният превозвач пусна по-големи самолети по тези линии заради засиления интерес на пътуващите към тези дестинации.

Вероятно по този начин от компанията се опитват да улеснят пътниците, след като стана ясно, че Lufthansa е отменила 890 полета от днешното си разписание заради втория ден от стачката на пилотите. За сметка на това националният превозвач "България Ер" ще предостави на пътуващите повече места, с които да достигнат навреме до желаните от тях дестинации.

"България Ер" е националният въздушен превозвач на Република България. Основна цел на авиокомпанията е да предлага на своите клиенти услуги по въздушен превоз с най-високо качество, комбинирани с традиционното българско гостоприемство на борда на самолетите.

Авиокомпанията извършва редовни полети от София, Варна и Бургас до десетки основни дестинации в Европа и Близкия Изток, а също така чартърни и бизнес полети по заявка до над 100 дестинации. Заедно със своите партньори, "България Ер" предлага на клиентите си възможност за пътуване до над 400 града в Европа, Азия, Африка и Северна Америка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase