Архив: Булфото
fallback

Опасни зарази повалят децата без ваксина още в детската градина, пише в. "Телеграф".

Магарешка кашлица (коклюш) пълзи в забавачките, а епидемиолозите са на нокти заради регистрирани случаи на тетанус.

И двете болести са включени в шествалентната ваксина, която се поставя 4 пъти още през първата година и половина след раждането.

Серумът предпазва от дифтерия, тетанус, коклюш, хепатит В, полиомиелит и хемофилус инфлуенце.

Наличието на дори един пациент с някоя от тези диагнози е ясен знак за пропуски в имунизационния календар, обясняват лекарите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

D

преди 7 години

Всъщност, никъде в статията не се казва, че има РЕГИСТРИРАНИ болни от коклюш. Само за тетанус, но и с ваксина всички знаем, че при инцидент отново те бодат, защото онова там боднатото преди години е безполезно!! Айде спрете с манипулациите!! Повечето вече се разтичаха при ЛЛ, само от прочетеното заглавие.

13

Minuva42

преди 7 години

Има ваксини, към които трябва да се подхожда с особено внимание и от лекари и от родители. И двете страни са виновни за ситуацията в България.Да не са имунизирани децата ни от куклуш, хепатит, тетанус и т.н. е срам и позор за цялото ни общество.Отричането на всички и всичко, базирано на днешните модни тенденции по форумите е голям грях на родителите. Безхаберието и мърлящината на докторите е техния голям грях.Тези, обаче, които плащат цената са дечицата.

12

fgdg

преди 7 години

Тези, които не си ваксинират децата, би трябвало да бъдат съдени за опит за убийство. Пък нека си философстват колкото искат.

fallback