Снимка: Булфото, архив
fallback

Отиде си един от видните антифашисти Велко Вълканов. Той бе и почетен председател на Българския антифашистки съюз и на Международната федерация на борците от съпротивата - Асоциация на антифашистите (FIR).

Бивш председател е на международната фондация "Георги Димитров".

Преди дни Вълканов съобщи, че има проблеми със сърцето.

Той е роден на 13 ноември 1927 година в Елхово. Завършва право в Софийския университет.

Избран е за депутат в 7-ото Велико народно събрание и в три последователни народни събрания от 1991 до 2001 година, припомня БНТ.

На президентските избори през януари 1992 г. е кандидат за президент с подгласник Румен Воденичаров от инициативен комитет. С подкрепата на БСП двойката зае второто място във вота.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

бабаяга

преди 5 месеца

Господ Бог на Израел да прокълне българия и българите!

69

Шаран БГ

преди 7 години

Нито един фашист не е имало преди 09.09.1944 г в България ! Да се чуди човек, откъде му е дошло на ума на А.Страшимиров да викне " Клаха народа, както турчин не го е клал!!" още в средата на 20-те години ? А името на убиеца на децата от с. Ястребино е изваяно като"мъченик на комунизма" !? И най-интересното : Защо САЩ и Англия смляха с бомбардировки Дупница, Враца, София и др, избиват по-вече от 4000 невинни мирни жители? Странно е! Цяла Европа почита антифашистите - ние им викаме "мандраджии"!?

68

Георги сс

преди 7 години

Отиде си един червен отявлен хомосексуалист.Комунистическа прасе,прекарал живота си в лекота и лъжи.

fallback