Корнелия с убиеца на мъжа си. Снимка: "Монитор"
fallback

Корнелия Петкова, вдовицата на Атанас Ламджиев, който бе една от двете жертви на катастрофата в Пловдив от 18 ноември връща 3000 лева на Младен Трайков, който пък е бащата на Любомир Трайков, станал причината за кървавия инцидент, отнел живота на Атанас и Виолета Стоянова.

"Връщам парите на Младен Трайков, защото много се спекулира, че съм продала паметта на Атанас за шепа сребърници. Тези обвинения ще повлияят психологически на трите ми деца", обясни вдовицата. Тя добави, че се отказва и от предложената от Трайков-старши месечна издръжка на децата, докато учат. "Остава единствено уговорката ми с Трайков да помогне, за да си намеря работа, с която да мога да издържам децата", уточни Корнелия на пресконференция пред медиите в Пловдив.

Oще по темата

Тя благодари на всички хора, които са били съпричастни с болката и трагедията й, и са помогнали с финансови средства, храни и дрехи за децата.

"Да, простих на Любомир Трайков, водена от своите морални принципи и ценностна система. Прошката е най-голямата благодат и ценност за истинския християнин, а аз съм такава", каза Петкова.

Само преди ден тя прости на убиеца на мъжа си с думите: "Мъртвите са си мъртви!"

По време на срещата бизнесменът й помогнал с начална сума, така че вдовицата да си покрие най-належащите насъщни нужди към този момент. Сумата по искане на Трайкови е било решено да не се коментира, но днес стана ясно колко е - 3 бона.

На свой ред отговорникът за тежкото ПТП Любомир й разказал, че във фаталната нощ се връщал с приятели от заведение, където пил само две чаши вино. По зла случайност решил в последния момент да мине през бул. "Руски", за да си купи оттам бургери.

По време на емоционалната среща младежът признал, че понякога е пушил марихуана, но е бил категоричен, че във фаталната вечер на катастрофата е бил чист.

Корнелия плакала по време на срещата и обещала да срещне Любомир с трите й деца, като в началото да не им казва кой точно е той.

"Емоционално беше – той мен успокоява, аз него на свой ред. Изключително добри и съвестни хора. Всеки може да сгреши. Наско бе много добър човек и съм сигурна, че в никакъв случай не би искал да почерни живота на едно толкова младо момче. Животът е пред него. Пак казвам – мъртвите са си мъртви, има кой да се грижи за душите им", каза още вдовицата на Атанас.

Припомняме ви, че в 1:20 часа през нощта на 18 ноември с много висока скорост Любомир се заби с луксозното си "Ауди А7" в старото "Пежо 405" на Атанас Ламджиев. При мелето на място загинаха шофьорът на френската кола и спътничката му Виолета Стоянова, а общо 4 деца останаха сираци.

В много критично състояние в болница, с мозъчна смърт, е третата жертва на произшествието – 23-годишната Полина Караиванова. Единственият оцелял от пежото, който е бил без опасност за живота, е приятелят на Полина – Димитър Танов.

Само преди дни пловдивският окръжен съд пусна от ареста на свобода срещу 15 бона парична гаранция шофьорът Любомир Трайков. От прокуратурата протестираха това определение на съда, а заседанието на апелативния съд е следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 7 години

Ако искате да помогнете предлагам да се съберат пари за да се помогне на децата на тази госпожа! Направете група сметка всеки да даде по 1 лев да и помогнем да излезе от трудния момент. Ако социалните и отнемат децата тредията ще е пълна! Всеки който има деца би дал всичко за тях! Ня я оправдавам но нека бъдем хора да помогнем!3000 човека по 1 лев правят 3000 лева не е невъзможно да се съберат!

82

Пламен Лилов

преди 7 години

п.с.Да прощаваш не какво да е, а убийство.Ако на мен ми се случи подобно нещо" НЕ ДАЙ БОЖЕ" ще гоня убиеца до дупка до тогава до като и той не легне в гроба.Тази дама явно си има друг човек .Отврагително е и поведениего и с което иска да покаже колко е " ЧИСТА" ,едва ли не " МАЙКА ТЕРЕЗА".Слава Богу че Господ ми е дал жена с която мога да се хордея,и жена която не мислинпо ъози ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОСТАШКИ И *** НАЧИН.Надявам се един ден децата и да видят това интервю и да и поискат обяснение.

81

Пламен Лилов

преди 7 години

Не разбирам защо толкова се шуми около госпожата " ПРОЩАВАЩА УБИЙСТВО НА ЛЮБИМИЯ ЧОВЕК И БАЩА НА ТРИ ДЕЦА КАЪОЛИЧКА" .Та нима няма и други такива случаи??? Хм... тази е голяма артистка обаче не знам защо е върнала пафите дали щото се е абарясала.че може да дръпне повече или защото " ЛЮБИМИЯТ СЕМЕЕН СЪЖИТЕЛ" не е толкова любим.На мен все ми се струва че май има друг " ЛЮБИМ" а това и е дошло като подарък.Аз не знам що за безумие е толкова бързо да ти мине че и да прощаваш не какво да е ,а убийст

fallback