Снимка: архив, Bulphoto
fallback

От НЗОК няма инструкции как да се приемат пациентите, след като Върховният административен съд спря действието на Наредбата за прием с пръстов идентификатор.

Oще по темата

Това коментира пред БНР д-р Михаил Зортев, прокурист на АГ болница "Света София".

В болницата продължават да регистрират и по двата начина - и с пръстов идентификатор, и с лична карта - за по-голяма сигурност.

"Малко по-трудно се случва, но поне да сме сигурни, че няма да имаме проблем Касата да ни заплати дейността, ние продължаваме да работим по този начин", допълни той.

По думите на д-р Зортев със старта на системата е имало големи очаквания от страна на Министерството, но пациентите се изнервяли при взимането на отпечатъците, а дейността на служителите в лечебните заведения - се усложнила.

От Здравната каса все още няма коментар по решението на ВАС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

нн

преди 7 години

За две седмици 15 милиона по малко платила НЗОК с пръстовите отпечатъци. Лъжа е че било срив на системата, от 36 хиляди случая само 384 не дали отпечатъци. Нормално като процент. Ако се окаже, че системата е рационална какво правим с Москов? ВАС и той съучастник с критикарите - лекари който безнаказано източват пари от касата. Те са най-яростните противници, защото няма да могат да крадат с новата система. Разваляме нещо хубаво и изгодно за хората. Нима не се вижда и осъзнава?

52

Анонимен

преди 7 години

Da opitat s 3 imena i EGN .

51

Инженер

преди 7 години

Да има и вариант за пълна осигуровка - ако си осигурен да не плащаш нищо допълнително на място. Не като сега - уж осигурен, но пак сума ти пари оставяш в болницата. Така се точи и касата - това не покривала, онова не покривала - вземат ти паричките и после те пишат болен от хиляда болести и вземат и още толкова от касата.

fallback