Снимка: архив Булфото
fallback

Българският патриарх Неофит декларира своята подкрепа за инициативата "Мама, татко и деца", която настоява единна дефиниция за брак и семейство в ЕС: бракът е между един мъж и една жена, а семейство – основано на брак и/или потомство. За това съобщиха от Асоциация "Общество и ценности".

В писмо, получено от Неофит, се казва, че Православната църква, като пазител на традиционния брак, семейството и децата, подкрепя да бъде защитено правото на всяка страна членка на Европейския съюз сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, което право е залегнало в чл. 9 от Хартата за основни права на ЕС.

Според организаторите на "Мама, татко и деца", тръгнала от Унгария, Словакия, Полша, Хърватия, Швеция, Франция, Португалия и Германия, инициативата "дава възможност на гражданите да отговорят на засиления неправомерен натиск от страна на Брюксел през последните години за редефиниране на брака".

Цитира се изказване на зам.-председателя на ЕК Франс Тимерманс от юни 2015 г., в което той призовава всички държави членки на общността да легализират еднополовите бракове.

Целта на инициативата е да получи подкрепата на 1 млн. граждани на ЕС до 10 декември, като до момента инициативата е събрала под една трета от нужните подписи. Ако все пак мине границата, нейното предложение ще влезе в ЕК за обсъждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

ivailo1403

преди 7 години

44 На мен пък ми е все тая, какво мислят за Негово Светейшество Патриарх Неофит морално деградирали хора, като теб и обратните.

36

Анонимен

преди 7 години

На хомосексуалните им е точно през... какво мисли тоя! Впрочем и на мен без да съм лесбийка.

35

5000

преди 7 години

500 лева въобще не са заплати ако става на въпрос! Виж 500 руближи вече е по-друго нещо! Иначе 5000 ако дадат на раята, мож да се заречее, че ще поднови селямлъка и на дори на лизинг може да го избие!

fallback