Снимка: Facebook

"Не се притеснявам от проверката на прокуратурата, дори смятам, че е съвсем нормално да има такава. Нека прокуратурата да си свърши работата. За мен не се е случило нищо нередно, никого не съм унижила", заяви треньорката по художествена гимнастика Елена Симеонова, която се оказа в центъра на скандал.

В петък в социалните мрежи се разпространи клип, на който Симеонова издърпва ушите на една от състезателките по време на генералната тренировка ден преди Държавно първенство за ансамбли, които се проведе в Бургас.

Още по темата

"В интерес на истината, така показан клипът, за тези, които не знаят и не разбират нашата работа, изглежда страшно. Едва ли не съм най-големият деспот тиранин, който малтретира децата", обяснява треньорката пред "24 часа".

"Нищо подобно. Тези деца идват по своя воля, родителите ги водят по свое желание. Това с дърпането на ушите никой не го приема за нещо нередно, това е нещо като наш ритуал. Това са похвати с цел да се събудят сетивата на децата. Не е направено с цел унижение", обясни Елена Симеонова.

Тя допълни, че след скандала получила подкрепата на десетки свои близки и приятели.

Според говорителя на районната прокуратура Христо Колев, назначената проверка трябва да приключи до края на месеца. След това прокуратурата ще излезе със становище дали да бъде възбудено наказателно производство, или не.

Колев уточни, че след като прокуратурата се е сазмосезирала, е била уведомена от социалните служби, че е проведен Координационен механизъм, който е задължителен при сигнал за дете в риск. Материалите от провеждането на координационния механизъм, в който обикновено се включват различни институции като социални служби, педагози, полиция, ще бъдат присъединени към преписката в прокуратарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase