Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Хора от хасковско село масово се издържат с пари от чужбина. Става въпрос за селото Нова Надежда, където, както казват жителите, надежда има, но каква е тя - за всекиго е различно.

Сред тях е и 39-годишната Бояна. Липсата на перспектива я изпраща в далечна Испания за цели 13 години. Носталгията обаче връща Бояна в родното място. Пристига в България с големи очаквания и желание децата ѝ да израснат тук. Шест месеца по-късно тя открива в Нова Надежда само разочарования.

"Лекарски услуги нямаме и училище нямаме, детска градина нямаме... нямаме нищо. Работехме си, живеехме си нормален живот, обаче все ти липсва държавата, липсва ти родината - близките, майки, бащи. Разочаровани сме, не е нищо каквото очаквахме. Няма хора, всички хора са по чужбина", разказва Бояна.

Как безработицата гони младите хора от собствената им страна и какво се надяват да промени бъдещият президент жителите на село Нова надежда - отговорите от Михаела Карабельова и оператора Тодор Тодоров:



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

ot Nova Nadejda sam

преди 7 години

to ako be samo toi :D

31

Унизен

преди 7 години

Ами питам аз,защо народа още търпи?Питам и отговор не искам.Вие сами ще си отговорите.

30

X,Y,Z

преди 7 години

Споко до 5-10 години в БГ ще стане страшно.Населението намалява с по 40-50 хил.годишно главно заради емиграцията(около 25 хил. емигрират останалите 25 хил.заради отрицателният прираст).Респективно това че населението намалява ще увеличи данъчната тежест върху работещите за да се плащат пенсиите(над 2,2 млн.пенсионери) и социалните помощи на братята роми(Кунева си призна че до 5 години те ще са 25% от работната маса,друг е въпроса да ли ще работят)така че най-вероятно бежанците да основат държава

fallback