Снимка: Facebook
fallback

Детето ми обича треньорката Елена Симеонова повече от семейството си, заедно спят, заедно се хранят. Разпространеният клип в социалните мрежи се отразява зле на концентрацията на децата. Възмутен съм. Това заяви Альоша Бредалиев, бащата на малката гимнастичка, заснета в клипа, на който се вижда как треньорката на бургаския клуб "Олимпия" й дърпа ушите, недоволна от представянето й.

Oще по темата

Майката и бащата на детето са от Несебър и застават плътно зад Симеонова. "Тя не го пребива. Никой няма право, освен ние, да търси отговорност, ако има някакъв проблем. Аз не виждам такъв! От осем години сме с тази треньорка", твърди родителят пред Burgasinfo.

Той е категоричен, че никой няма право да използва и пуска детето му в социалните мрежи. Детето все още не знае за клипа.

"Може би ще го види и ще започне да задава въпроси. Кой дава право на хора, които не познават мен и треньорката да пишат коментари", пита бащата.

Уверена в методите си е и Сименова. "Всяко мое действие е достояние на родителите и не мисля, че нещо нередно е извършено. Както ги тренирам в присъствието на родителите, така е и когато тях ги няма. В крайна сметка тези деца са спортисти. Кой определя кое е допустимо и кое не е допустимо? Говорим за спорт! Няма да отговарям на коментирате, които са глупави. В моите действия няма умисъл. Целта не е да бъдат малтретирани децата. Знаете ли колко точки има на ухото, които могат да стимулират?", каза треньорката.

Екип на Bulgaria ON AIR откри треньорката Елена Симеонова в спорната зала, заедно с малките гимнастички.

"Методите ми на работа не са такива, нищо сериозно не се е случило! Това е нормално в процеса на работа, когато децата са превъзбудени и това е единствения начин, който сме намерили да ги озаптим по някакъв начин", заяви Симеонова.

Клипът е сниман от спортен репортер на бургаска кабелна телевизия, който е присъствал на тренировката. По думите на Петър Михайлов треньорката не само вербално, но и физически упражнила насилие върху децата.

"Имаше и други хора в залата, в последствие разбрах, че това безпардонно поведение се повтаря и пред родители. Не мога да разбера защо досега няма сигнали, няма жалби", добави Михайлов.

За случая вече е сезирана Агенцията за закрила на детето, която е започнала проверка. Треньорката Елена Симеонова е дала обяснения.

По думите на Теменуга Захариева от Агенцията за закрила на детето треньорката обяснила, че въпросната гимнастичка, която е на 11 години от Несебър, е хиперактивно дете и за да я върне в реалността я дръпнала за ушите и леко й разтърсила главата. Родителите на детето са присъствали в залата и не са реагирали по никакъв начин.

"Явно всеки треньор си има някакъв манталитет и начин на работа, ако това е нейният, това не е моят!", добави и треньора на националния ансамбъл за художествена гимнастика Ина Симеонова.

Засега няма официално становище от Българската федерация по художествена гимнастика.

В зала "Младост" в Бургас е и председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева, която заяви, че подобни случаи няма да коментира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

Анонимен

преди 7 години

Клипът е сниман от спортен репортер и ето ти СЕНЗАЦИЯ!Абе спрете с тези сензации като нямате материал си го търсете.

142

Анонимен

преди 7 години

Potres!

141

мдаа

преди 7 години

Винаги съм се чудел защо гимнастичките имат големи уши -сега ече ми е ясно.

fallback