Снимка: Община Сливница

Ще подкрепим община Сливница за включването на Първия войнишки паметник, който се намира на нейна територия, да бъде върнат в списъка на 100-те национални туристически обекта". Това каза в Сливница министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с местния туристически бранш, организирана от кмета на общината Васко Стоилов, съобщиха от Министерството.

Паметникът е бил част от 100-те туристически обекта, но е бил изваден от тях. Сега общината е създала всички необходими условия за туристите и е подела инициатива за връщането му в списъка на атракциите.

"Сливница е много близо до София и са нужни подобни притегателни обекти, за да могат повече хора да изберат общината за своята почивка или еднодневна екскурзия", е коментирала Ангелкова.

През последните години тук са открити и множество къщи за гости, а общината организира редица фестивали и прояви, които също привличат стотици посетители. „За да подпомогнем тези ваши усилия, разработваме и онлайн регистър на фестивалите, с който да популяризираме местните инициативи“, допълва тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase