fallback

Общ преглед

Министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната генерал Константин Попов, командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, военнослужещи и цивилни служители от състава на военната ни авиация, ветерани отбелязаха празника на авиацията и на Военновъздушните сили.

Те поднесоха венци и цветя пред Паметника на летеца на пл. "Народно събрание" в София.

По-късно на тържествено събрание в столицата личният състав на ВВС бе поздравен за успешното изпълнение на задачите по време на учения, охрана на въздушното пространство на страната, в издирвателно-спасителни операции, погасяване на пожари, при транспортиране на медицински екипи за донорски операции.

За проявен висок професионализъм ще бъдат наградени военнослужещи и цивилни служители със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на ВВС.

По повод на празника Националният военноисторически музей организира Седмица на авиацията. От днес до 16 октомври посетителите на музея ще имат възможност да видят непоказвани експонати, свързани с живота на българските летци, оставили ярка следа в историята на България.

Музеят на авиацията в Крумово също ще отбележи празника с Ден на отворени врати - от 10:00 до 17:00 ч. на 16 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Krom

преди 7 години

В двадесет и Ай век, както е прието да се казва в бюджетната комисия, празника на "авиацията" чийто криле дебело-гъзите политици отрязаха минава по паметниците. Защото авиация ни нямаме. Бойна авиация няма и да имаме. Дълбоко обичащите ни Задокеански "съюзници" не искат да имаме авиация. Предпочитат българина невъоръжен, като израз на доверието си по НАТО-вски. Не зная този дето прие да е "Командир на ВВС" не го ли е срам сред колегите му в НАТО. Позор за България.

15

Анонимен

преди 7 години

Прли 25000 армия имаме повече генерали от времето на Живков, когато армията беще 150000.Имаме само две бракувани 60 годишни фрегати, а 4 адмирала и един контраадмирал.На 100 войника - полковник.

14

Дедо Гого

преди 7 години

До Анонимен 7 На тоя въпрос си блъскам главата и аз : От кого ни охраняват ? Некво отбиване на номер, според мен...

fallback