Снимка: Reuters, архив
fallback

Картелите в горивата ощетяват държавата с над 1 млрд. лева, пресметна Петър Славов, депутат от Реформаторския блок, пред Нова тв.

Oще по темата

По думите му е много притеснително, че години наред се говори, че има проблем, а същевременно Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) в предишния си състав е бездействала.

Вчера КЗК събщи, че е установила участие в картел на 6 дружества - Лукойл България ЕООД, Еко България, Shell България, OMV България, НИС Петрол и Петрол АД.

Според Комисията става въпрос за забранено споразумение и/или съгласувана практика за обмен на ценова информация и провеждането на обща ценова политика.

Румен Гечев от БСП пък оцени факта, че за първи път от много години КЗК се е събудила, макар и покрай приближаващите избори. По думите му важни са резултатите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

JJ

преди 7 години

Гечев и той ли намери ли да се обади - големия спец, който на лекции в университета само наблягаше, че бил в САЩ... И чак оценил факта!?А като бяхте на власт с ореха, тия неща не се ли виждаха и с ГЕРБ като бяхте не се ли видяха?!!! Ама като караш само служебни коли с покрит разход акк да те е грижа!!!

32

Анонимен

преди 7 години

Ми барони сигорно по цял ден киснат в некои кафе и броят мухите и кои колко кинти имал милярдер просяк и на де събират инфо бре сме се счудили ко земат да мръднат наи добре *** да се смеят могат оня бил какъв ми ти какъв си Лентяи

31

Анонимен

преди 7 години

Ми то е само там ми *** бизнесмени като оня де сваля продавачка на обувки и ползва пеи пал ми изгоряла е викторе ямини ги огледаи па то ще се чуи

fallback