Снимка: БТА
fallback

Около 18 стотинки ще струва всяка от бюлетините за вота за президент, насрочен за 6 ноември, съобщава "Монитор", като се позовава на документите за обществената поръчка за отпечатването и доставката на изборните книжа.

За сравнение на изборите през 2014 година една бюлетина излезе на държавата 17 стотинки, а на вота година по-рано – около 10 стотинки. Тогава от ЦИК обясниха, че скокът се дължи на допълнителните защити, които са въведени, за да се гарантира тайната на вота.

Сред техническите изисквания е заложено всяка бюлетина да има уникален номер, да тежи 120 грама и хартията да бъде непрозрачна, отчита изданието.

Близо 1,43 млн. лв. са планирани да бъдат отделени за изработката и доставката на бюлетините, като техният брой за цялата страна ще бъде около 7,5 млн. За чужбина пък са предвидени около 350 000 броя. Бюлетините трябва да бъдат доставени най-късно на 4 ноември, а за секциите зад граница крайният срок е 23 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 7 години

Аз няма да гласувам защото знам, че победител ще е кандидатът на Първанов (а от там и на Борисов) - ген. Румен Радев

7

дърт

преди 7 години

Според писанието бюлетините ще да са метър на метър! Интересно какво ще има писано в тях?

6

гербист-столичан

преди 7 години

Цената е нормална, нека да се напечатат и повече резервни бюлетини, защото ако се наложи да се пращат някъде допълнително в изборния ден да има възможност за реакция.

fallback