Снимка: архив "Булфото"
fallback

Бум на пенсионирани полицаи и военни през първите месеци на годината. Държавата е дала близо половин милиард лева за пенсии на напусналите МВР и отбраната.

Причината - опит да се избегне въведената пенсионна възраст.  

Почти триста процента е ръстът на силовите пенсионери, съобщи "Нова телевизия".

Те са над 6200 души само от януари до септември. От МВР не казват колко са напусналите служители по лични причини, но заради несигурността в системата  полицейските синдикати искат повече пари за сигурност догодина.

Само за униформи, техника и обновяване на базата МВР има нужда от 200-300 млн. лв. над обичайния си бюджет, което значи общата сума да надхвърли 1,5 милиарда лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

до 16

преди 7 години

А сега кажи на депутатите и политиците кой какво им плаща?! Ама изчисли от до! И пенсии и привилегии и до живот и на президенти. Давай.

25

123

преди 7 години

Забравихте да напишете и напусвали, залади малоумието на унищожителя боко тиквата, съществото унищожило, армия, полиция образованиу и ДЪРЖАВА, ЗА ДЕВЕТ ГОДИНИ ЕС ОСЕМ ГОДИВИ гЕРП И БОКО и помнене, сеца е спечелила изборите и вече е президент.

24

Анонимен

преди 7 години

Ние им плащаме данъците? Със сигурност държавните служители си плащат данъците, а не и тези които работят в сивия сектор, и се осигуряват на минималната работна заплата, а взимат двойно повече

fallback