Парното ще ни струва към 700 лв. за сезона. Снимка: архив, БулФото
fallback

Отоплението на дърва ще е най-евтино за домакинствата тази зима. Това показват сметките на енергийните експерти.

Само 462 лв. ще струва отоплението на дърва за жилище от около 70 квадрата, за да поддържаме температура от 21 градуса в дома. Най-скъпият вариант е да се топлим с ток и да ползваме електрическа печка, предаде bTV.

Ако ползваме услугите на топлофикация през зимата, ще платим за целия отоплителен сезон около 670 лв.

Отоплението с газ, към което се ориентират част от домакинства в по-малките градове без тецове, е малко по-скъпо от парното.

В малките населени места обаче, където топлофикация няма и доходите са по-ниски, повечето семейства избират възможно най-евтиния вариант – на дърва.

Според енергийните експерти най-добре е през зимата да поддържаме температура от около 19 градуса в дома. Това помага за по-бързата адаптация на човек при излизането от топло на студено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Дърт Крейзър

преди 7 години

тези новите камини с гранулите са доста добри , защото горивото се прави от отпадъчна дървесина , лошото е цената на печките ... Ако си в град където има ТЕЦ и във входа сте мнозинство , не е чак толкова непосилно , поне това споделят мои познати . За дървата трябва да се сметнат също така времето и парите за пренос ,чистене на печки , боядисване на опушени тавани ...

34

приятелка

преди 7 години

Най-добре е на парно.Без да се трудиш и го мислиш. А как се изсичат безразборно дърветата,няма да има за много години.Гърците си пазят горите,а нашия българин му дава на безценица нашето богатство.Къде са горските и ти, Бойко.

33

Анонимен

преди 7 години

ЕвроДИРЕКТИВА: N: 32000 от 2006 г.ГЛАСИ: ВСЕКИ ДОСТАВЧИК НА ЕНЕРГИЯ Е ДЛЪЖЕН ДА ПОСТАВИ СВОИ УРЕД, И ДА ОТЧИТА НАЙ МАЛКО ЕДИН ПЪТ НА 6месеца.

fallback