Румяна Бъчварова. Снимка: БТА, архив
fallback

Властта отново заговори за строги, дори драстични мерки срещу убийците на пътя. Поводът е поредната трагедия, която обиколи стените във Facebook и страниците на медиите - убийството на младия Ники Терзиев от джигит рецидивист на "Хемус".

Oще по темата

Както Dnes.bg писа сестрата на убития млад мъж предизвика премиера в социалната мрежа със снимка на Борисов и Ники. Последва среща между майката на жертвата, министър-председателя, Румяна Бъчварова, главния прокурор и просветния министър. 

"Разговорът вчера беше много принципен. Моето съчувствие към тези хора", каза днес в кулоарите на парламента Бъчварова. Тя разказа, че близките на Ники са поставили въпроса принципно - как така шофьори, причинили смърт на пътя, получават условна присъда. 

Бъчварова обясни, че вътрешното министерство е внесло промени за строги санкции, включително и отнемане на книжката на такива шофьори, още преди година. 

"Там има много строги мерки, драстични мерки", каза вътрешният министър и допълни, че е в ръцете на законодателя какво ще приеме.

"Надявам се и искрено се моля на всички, от които зависи, да проявят разбиране, за да стане по бързо", каза Бъчварова и допълни: "Изпуснахме един сезон, за да санкционираме нарушителите".

Бъчварова обясни и че, "разбира се, че трябва да има по-строги мерки, докато състоянието по пътищата е такова". 

Вътрешният министър отхвърли критиките на БСП, че държавата дава средства за заселване на бежанците у нас. Бъчварова обясни, че парите се дават от ЕС, а само 10% са национално съфинансиране. 

Средствата от нашия бюджет са за преместване във вътрешността на страната, а тези от Европа били за изхранване, образование, професионално обучение, наем и др. 

Бъчварова потвърди, че предстои преместване на един от бежанските центрове извън София. Тя обаче не бе категорична, че това ще е този в Овча купел, защото в центъра във Военна рампа също имало напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 7 години

Obeschtsnija laji

76

Истината

преди 7 години

Истината е, че ако се пресметнат приблизително колко нарушения се правят всеки ден, числото е изненадващо голямо. Разбира се него го няма в статистиките на КАТ. Умножете броя на шофьорите по среден брой нарушения, които правят за един ден и сами се убедете, че става въпрос за десетки милиони, според мен около 200 милиона нарушения на ден, като най-много са нарушенията за превишена скорост, с която се правят и много от опасните изпреварвания.

75

Истината

преди 7 години

Истината е, че повечето хора даже не знаят, че скоростта не може да бъде едновременно превишвна и несъобразена скорост. Вярно, че статистиките на КАт са грешни и голям дял за това има използването не понятието несъобразена скорост, но все пак основното нарушение по пътищата (не говоря за жертви) си остава превишената скорост. Там един се опитва да ме иронизира за бройката на тези нарушения, но може и сам да пресметне. Един шофьор в населено място или извънградско колко пъти превишава скоростта?

fallback