Снимка: архив, БулФото
fallback

Бургаската УМБАЛ "Дева Мария" завежда дело срещу роднините на родилка.

Мотивите са: уронване на престижа на лечебното заведение, отправяне на заплахи и упражняване на системен и продължителен терор спрямо лекарските екипи и персонала на болницата.

Делото ще бъде заведено срещу роднините на родилката Деница Борисова – нейната майка, приятеля й и майката на приятеля й, съобщиха от здравното заведение.

Oще по темата

След неправомерното обвинение в лекарска грешка за загубата на бебето на родилката, успешното премахване на мъртвия плод по най-щадящия за нея начин и всички грижи, които се полагат в болницата за бързото й възстановяване, близките й не спират да тероризират лекарите, посочват от болницата.

За възстановяване на доброто име и нормалния процес на работа, ръководството на болницата ще потърси правата си в съда.

"Време е да се разбере, че не винаги докторите носят вина", заявяват от УМБАЛ "Дева Мария" и уточняват, че средствата от спечелване на делото ще бъдат инвестирани в лечението на социално слаби пациенти.

За случая стана ясно вчера. В петък 22-годишната родилка, която била в 9-и месец, отишла на консултация за тоновете на детето - оказали се по-слаби, но се прибрала вкъщи. На следващия ден резултатите били добри.

В неделя обаче лекарите констатирали, че тоновете не се чуват и бебето е мъртво.

Роднините на жената винят медиците и за друго - че детето е било извадено от утробата на майката след повече 24 часа от настъпването на смъртта му.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Близки

преди 7 години

<html xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office"xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word"xmlns:m="schemas.microsoft/office/2004/12/omml"xmlns="w3.org/TR/REC-html40"><head><meta http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=utf-8"><meta name=ProgId content=Word.Document><meta name=Generator content="Microsoft Word 12"><meta name=Originator content="Microsoft Word 12"><link rel=File-List href="file:///D:\TMP\TEMP\msohtmlclip1\01\clip_filelist.xml"

18

подкрепям24

преди 7 години

Да ,защо и репортерката няма заведено дело за некомпетентност и уронване на престиж?!Всяко стойностно журналистическо разследване включва по презумция поне двата източника и е още по- добре , ако има и ескпертна преценкаВсичко извън това е злост и търсене на грозна сензация ,от нещастието на всички ,защото и за лекарите е тежко изпитание ,колкото и да не ви се вярва!

17

Анонимен

преди 7 години

Грешката на болниците е, че не плащат на юристи, за да я защитават от клевети.Обаче, когато това са държавни болници, парите изчезват още в Министерството и тогава самият министър плаща на медии, за да клеветят болтиците.Сега доктор Менгиме ще плаща луди пари за оклеветяване на колегите си, за да ни се размине харченето на пари за калпавите пръстови скенери.

fallback