Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Преди дни македонският журналист Миленко Неделковски се похвали, че е строшил паметна плоча на връх Каймакчалан.

Племенницата на великия поет Никола Вапцаров режисьорът Мая Вапцарова гостува в "България сутрин", където коментира проблемите на Скопие със София.

"Имам лични проблеми в Македония. Вапцаров беше присвояван няколко пъти. 7-метровата му статуя стои срещу тази на Самуил. Македонският въпрос отдавна е във въртележката на Балканите. Чупят ни плочите, как може такова нещо?!", сподели възмущението си Мая Вапцарова пред Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Тя подчерта, че най-страшният проблем е развъждането на македонисти в България. Режисьорът сподели, че наблюдава последователност, в която те напират да завладеят духовно една държава.

"За съжаление и аз в училище съм възпитавана, че сме македонци. Имахме македонски учители. В Благоевград беше страшно. Венко Марковски правилно казва, че в Македония се създаде македонска нация на антибългарска основа", сподели тя.

Режисьорът говори и за новия си филм "Епоха". Лентата е посветена на прехода в България и прави равносметка за "състоянието на българския дух, българския човек и предпоставката за бъдещето на този човек".

"Различното в "Епоха" е, че се опитвам да хвана четири поколения. Всяко от тях знае някакъв стих от Вапцаров, който е останал негово верую. Все още няма модел, в който да просъществува обществото", сподели режисьорът.

Мая Вапцарова коментира и горещата тема с кандидатурата на България за генерален секретар на ООН и позициите на Ирина Бокова и Кристалина Георгиева.

"Едната е доста дръзка и бойка жена - Кристалина Георгиева, а другата е изящен дипломат и фин в отношенията си човек. Разговорът за тях тръгна в грешна посока. Това е световен въпрос. От много години няма такъв прецедент с две кандидатури. Ако бях на местото на Ирина също не бих се отказала от надпреварата", сподели мнението си Мая Вапцарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

make-bulgaro

преди 7 години

До КОПАНДОВСКИАс сам ти бае Копандовски от Р.Македония. Женет за блгарка, работя в една от Софиските болници. Виждам че искаш смрт на три нации, обаче не ме подразни. Защтото тук в Българиа сам срешнал пректрасни хора, истински прияатели, кои са ми помогнали така както помага брат и баща . Този разбоиник Миленко е като теб, като една маика да ви крмила:със мьяако на отровна омраза. Миленко не бил на час когато са учили за проактивност, мае и ти си отсствал.

46

КОПАНДОВСКИ

преди 7 години

СМЪРТ ЗА МАКЕДОНИСТИТЕ И ТЕХНИТЕ СРЪБСКИ ПОДСТРЕКАТИЛИ И РУСКИ ПОКРОВИТЕЛИ.

45

Пък мен ме кефи,

преди 7 години

като научих, че македонските археолози са открили каската на Александър Велики и сега копаят да намерят и моторетката му Балкан 50 кубика.

fallback