Снимка: архив, БулФото
fallback

Около 20 са достопочтените епископи, които могат да кандидатстват за освободената катедра на Старозагорската епархия. Това обяви пред журналисти в Стара Загора Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, който вчера беше назначен от Светия синод за временно изпълняващ тази длъжност.

Oще по темата
Митрополит Антоний пристигна в Стара Загора днес.

Старозагорският митрополит Галактион освободи катедрата поради тежка болест и днес заминава за лечение в Москва.

По устава на БПЦ епархийският избор трябва да се организира до шест месеца. В близките дни ще има епархийски съвет, след това ще бъдат насрочени свещенически конференции по духовни околии в епархията, каза митрополит Антоний, цитиран от БТА.

Той опроверга информации, че е възможно сливане на Старозагорската и Пловдивската епархия и уточни, че подобно решение може да бъде взето само на църковен събор.

Снощи в града беше отбелязана с кръгла маса 120-годишнината от избирането на първия Старозагорски духовен водач - митрополит Методий Старозагорски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 7 години

Ако всички попове изглеждаха така, църквите щяха да са пълни с мирянки.Много смирени при това

5

Хвала митрополити

преди 7 години

Неофит- "Неофит" западно- и средноевропейски Симеон-"Христов и Торис"неврокопския Натанаил-"Благоев"врачанския Калиник-"Рилски и Велко"на САЩ,Канада и Австралия Йосиф-"Николов и Зографов"великотърновския Григорий-"Ваньо"сливенския Йоаникий-"Кирилиевич"плевенския Игнатий-"Пенев и Германски"видинския Дометиан-"Добрев"варненския Кирил-"Ковачев и Владислав"старозагорския Галактион-"Мишо"ЩО ЗА ЦЪРКВА Е ТОВА?

4

Анонимен

преди 7 години

Уважавам църковната институция, но агент Мишо е една от най-отявлените антирелигиозни личности, приютили се на топло в лоното на църквата. Този човек е дълбоко покварен и вреден, както за църквата, така и за България. За съжаление не е единственият. Докато БПЦ не се освободи от такива ще сме религиозно уязвими за всяка ерес.

fallback