Снимка: flickrs
fallback

Около 9000 лева се събират във всяка детска градина по време на първите родителските срещи, сочи проверка на "Монитор".

Това става факт, след като на практика на всяко семейство с малко детенце се искат между 50 и 100 лева на година за мокри кърпи, вода, помагала и ремонти, твърди изданието.

Така при средно 150 дечица в сграда и 60 лева такса излиза, че родителите отделят и събират средно по 9000 лева.

На практика тези такси са извън закона, защото кметовете масово са издали заповеди до директорите да не събират пари от родителите.

Такъв документ от години има в София, Варна, Стара Загора и Велико Търново, а в началото на учебната година подобни забрани има в Бургас, Благоевград и Плевен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Ивана

преди 7 години

Защото им било писнало децата да се разкарват с някакви торби всеки месец???? И хайде сега да направим една проста калкулация- общо са 12 групи, средно с 30 деца в група, по 100 лв= 36 000. Ако можех да си позволя такива разходи, детето ми щеше да ходи в частна детска градина, защото за да може Г-жата да има най-модерната ДГ в София, аз трябва да лиша моето дете от обувки или друго необходимо за конкретния период!

19

Анонимен

преди 7 години

До АнонименАйде да видим как не отделят по 9000 лв, че и повече. Как нашата директорка се хвали, че има най-модерната детска градина в София, благодарение на това, че ни извива ръцете всяка година?? Как тази година са ми поискали 100 лв. без да могат да ми дадат реална разбивка на това, което искат да купят и колкото пъти попитахме (3 майки от 30) колко струва въпросното нещо, отговора беше: "Ох, много е скъпо, много" WTF???? Как ни накараха да купим тоалетни хартии и прочие за поне 6 месеца "

18

Анонимен

преди 7 години

Така е защото държавата е абдикирала от всичко и иска за нищо да не дава пари а само да прибира данъци ,същото е с банките не дават никакви лихви някаки там 0.01% а вземат таси от 10лв за поддържане на сметки и още такси при превод

fallback