Снимка: Булфото
fallback

Последните дни на септември се оказаха най-подходящото време за приготвяне на зимнина през тази година, а основната причина е цените на основните зеленчуци.

След като почти цяло лято цени бяха доста по-високи от миналата година, от няколко седмици вече има значително поевтиняване, съобщава “24 часа”, като се позовава на информация на Държавната агенция по стоковите борси и тържища.

Така например 88 ст./кг е средната цена на едро на доматите от полето, като това е поевтиняване със 7,4% за седмица. Зеленият пипер също е по 88 ст./кг, а червеният - по 96 ст./кг. Патладжанът по борсите пък върви средно по 74 ст. за килограм.

Причините да закъснее поевтиняването на продуктите за лютеницата са проблемите с времето в края на пролетта. Тогава голяма част от разсада измръзна и пострада от наводнения, заради което се наложи презасаждане на много места. Така пикът в полското производство вместо през август идва през септември, отбелязва вестникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 7 години

И защо е цялата разправия като има всичко по магазините?

3

Анонимен

преди 7 години

Кой прави зимнина още? Много скъпо. Само тея със собствени градини на село. *** и тея са малко. Сегашните селяни не са като онези селяни.

2

Анонимен

преди 7 години

До vargТо иначе няма да оцелееш през зимата. Няма д ати стигнат парите за качествена и прясна храна.

fallback