Кадър: Нова телевизия
fallback

Близо две години бъбреците на 15-годишната Саня не функционират, а момичето е все още живо само благодарение на хемодиализата.

За да продължи да живее на Саня й е необходим нов бъбрек, разказва историята на момичето Нова телевизия. Надежда има – клиника в Турция предлага трансплантация срещу 30 000 долара. Сумата обаче е непосилна за семейството на детето, а държавата отказва да даде пари, защото Турция не била в ЕС.

Бъбреците на Саня спрели да функционират изведнъж, когато била на 13. Оттогава тя е на хемодиализа по близо 12 часа седмично.

Заради нуждата от лечение тя и майка й са напуснали родния Харманли и живеят в София под наем. Момичето е далече от дома си и приятелите си, но споделя своята мечта – един ден да стане ветеринарен лекар.

Според лекарите, за да живее Саня има нужда от нов бъбрек. Преди година баща й поискал да даде своя, но се оказали несъвместими. Историята се повторила и при нейната майка. Затова жената се решила да дари органа си на непознат човек, в замяна на бъбрек за Саня.

Така се получила и офертата за операция с кръстосана трансплантация от Турция. Необходими са 30 000 долара - сума, отказана от Фонда за лечение на деца с мотива, че Турция не е членка на Европейския съюз.

Ако искате да помогнете на Саня, можете да го направите на банковата й сметка:

Име: Саня Станимирова Чанакова

BIC: UNCRBGSF

IBAN: BG14UNCR70001522615220

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 7 години

Направете и DMS,така е много по-лесни и повече хора ще помогнат!

22

Анонимен

преди 7 години

В тази наша мила родина България живеят все големи родолюбци ,патриоти децата ни умират вие спокойно си спите в къщи вс на бесилото до един и с тази злоба и завист един ден тази наша родина няма да я има. Запомнети го и се събудете ...

21

vivian

преди 7 години

Като чуя Турция, косата ми се изправя! Вярно, имат перфектни болници,апаратура,обслужване, но доколко са специалисти? Много българи се лекуват срещу рак там, подлъгани от ниската цена в сравнение с Германия или Франция, и не оцеляват. Напоследък също много жени правят ин-витро в Истанбул, вместо в наши клиники, и поемат много голям риск. Пожелавам на момичето от репортажа да събере достатъчно пари, за да се оперира в нормална държава и да оздравее.

fallback