Снимка: архив Bulphoto
fallback

Всяка седмица проверки установяват, че между 500 и 600 души управляват автомобили, без да имат шофьорска книжка, съобщи пред БНР комисар Бойко Рановски, началник на "Пътна полиция".

Oще по темата

"Всяка седмица между 20 и 30 случая имаме на установена употреба на наркотични вещества от водачи на МПС. Всяка седмица между 500 и 600 човека са хванати да управляват като неправоспособни - не са имали никога свидетелство за управление или са в период на изтърпяване на наказание лишаване от правоспособност", посочи шефът на КАТ.

"Статистиката през изминалите години показва, че годишно около 15 хиляди водачи биват хванати след употреба на алкохол и приблизително същата е и цифрата на неправоспособните", уточни комисар Рановски.

От КАТ обявиха по-рано, че във връзка с предстоящите 4 празнични и почивни дни и с цел осигуряване на безопасността на движението, както и за намаляване на предпоставките за пътни инциденти със сериозни последствия, е предприет засилен контрол по Главен път Е-79 в посока Благоевград - ГКПП Кулата и път II- 19, в отсечката пътен възел град Симитли - ГКПП Илинден, съобщават от полицията в Благоевград.

През следващите дни полицейски патрули ще бъдат разположени на входно-изходните артерии на ПП-1 Е-79 при пътен възел Симитли, град Кресна, град Сандански, на път II-19 - в с. Градево, гр. Разлог, входа на град Банско и входа на град Гоце Делчев, както и на пътен възел Грамада в посока ГКПП-Станке Лисичково.

Автопатрулите ще подпомагат и регулират движението при задръствания. Те ще осъществяват също демонстративен и превантивен контрол към участниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Наблюдател

преди 7 години

Проблема и Системен - *** закони!

19

Само толкова?!

преди 7 години

15000 годишно КАТ хващал да карат пияни. Потресаващо - че то всеки ден в България повече от 15000 шофират пияни. 15000 е средно по 41-*** на ден - капка в морето. Най-вероятно тези 15000 са направили някоде ПТП и чак тогава (след дъжд качулка), КАТ ги е "хванал", че шофират пияни.

18

Неграмотност

преди 7 години

" приблизително същата е и цифрата на неправоспособните", уточни комисар Рановски "Май на фуражките не им се полага да знаят разликата между цифра и число. Лошото е, че такива неграмотници, вкл. и депутати, ги пускат да говорят по новините и така и други се заразяват от тяхната неграмотност.

fallback