Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR
fallback

"Месец и половина преди изборите българският политически пъзел изглежда на ръба на фарса... Това ще е коренно различно президентстване, защото няма вече политики, а има само геополитики. Трябва президент, който да бъде международен лидер, който да може да преговаря на международна сцена и да бъде слушан", коментира медийният експерт Георги Лозанов пред Bulgaria ON AIR.

Според него решението на въпросите не са генералите, а идеите и харизмата в диалога с международните лидери.

"Генералските харизми, силната ръка ... не е това. Острият ум е важен", настоя той.

ГЕРБ бавят кандидатурата си и това проявява един стар дефект на нашата политика, който има и медиен аспект, а именно - кампаниите имат все по-малко значение върху крайния резултат, добави Лозанов.

По думите му кампаниите не са продуктивни и не през тях става избора. Той става през партийни страсти, през корпоративен и купен вот, добави той.

"Като влезеш в кампанията, това те превръща в обект на компроматни войни и не ти дава особена привилегия да спечелиш избирателите", коментира още Лозанов.

Според него това е отдалечено от европейската демокрация, където вотът е почти пряк резултат от това, как си се представил.

Още от разговора вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Ala_Bala

преди 7 години

Време е вече да се назначи Генерал губернатор. От където и да е, все ще по-добре. Същественото е:Той става през партийни страсти, през корпоративен и купен вот, добави той. Основна заслуга за това има един от най-злите политици на България - Цветан Цветанов

14

ognyanz

преди 7 години

До "ретроградният МеркУр": Ти думата "сатрап" я употребяваш като "добър ден". Това ли е темата за обсъждане на президентските избори през 2016 година? Тъй като сатрапи за кампанията не достигат, да си внесем отвън, та да има за какво да пишат троловете.

13

ДАА.

преди 7 години

Г-н Лозанов , вие много допринесохте за ОПРОСТАЧВАНЕТО на българската нация , като шеф на СЕМ .

fallback