Снимка: БНТ
fallback

Генерал-майор Цанко Стойков официално встъпи днес, 15 септември, в изпълнение на длъжността "Командир на Военновъздушните сили", съобщиха от Министерството на отбраната.

Началникът на отбраната генерал Константин Попов е представил генерал-майор Стойков пред командирите на войсковите формирования от състава на ВВС и личния състав на Щаба на ВВС, съобщи БТА.

"Очаквам от генерал-майор Стойков да изгради силен екип и да работи за стабилизирането и развитието на Военновъздушните сили", е казал генерал Попов и е посочил, че генерал-майор Стойков има солидно образование и е отличен пилот и подготвен командир.

"Мой основен приоритет ще е изграждането и развитието на ВВС, което ще постигнем заедно с командирите на бази и с целия личен състав", е казал генерал-майор Стойков и е очертал трите основни задачи пред командването на ВВС.

"На първо място трябва да съхраним хората и да привлечем нови, за да осигурим приемственост. Продължаваме работата по финализиране на основния ни проект за придобиване на нов тип боен самолет. Ще работим и по поддържане на авиационната и обслужващата техника, за да гарантираме безопасната им експлоатация", е посочил още новият командир на ВВС. Той е заявил, че от изключителна важност са моралът и устойчивостта на войнските колективи.

"За мен е важно да не се превръщат ВВС и въоръжените сили в арена на политически битки, защото това се отразява негативно на личния състав. Ние, военнослужещите, сме деполитизирани и сме призвани да защитаваме демокрацията, демократичните ценности и националните интереси", е заявил генерал-майор Цанко Стойков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 7 години

Надявам се този да обича България, за разлика от Радев!

16

КРИМЛЯНИН

преди 7 години

Българи от маика България ,защо веднъж не се запитате как ние кримските украински българи живеем под руско господство в окупирания незаконно украински Крим. Издигането на о. з. ген. Радев за президент от червената БСП показва какво коварно дело са измислили кремльовсите путински стратези ,за да откъснат и България от верния и път към Европа и в НАТО. Българи ,братя ,не допускаите платеното руско чудовище Радев да управлява страната в интерес на нашите руски захватчики.

15

УКРАИНСКИ БЪЛГАРИН

преди 7 години

Ген. Стоиков е достоен български генерал,доказал се на различни постове ,верен на българските национални интереси и евроатлантическата ориентация на България,отличен пилот и професионалист . За разлика от гадния ,перверзен и червендясал Радев,които се оказа руска змия в пазвата на НАТО ,ЕС и България. Затова това предателство към БА Радев ще загуби изборите . ГЕРБ отново ще има своя български президент.За да я има България.

fallback