Снимка: архив Булфото
fallback

Тялото на удавник изплува от Дунав днес следобед. Засега не е ясно дали трупът е на човек групата иракчани, които изчезнаха в реката в нощта срещу 9 септември, или става дума за друг удавник.

Това съобщи шефът на Гранична полиция комисар Димитър Чорбаджиев, цитиран от "24 часа".

Както Dnes.bg писа каналджии превозвали мигрантите с две лодки през Дунав в участъка между селата Арчар и Добри дол. Една от тях се обърнала и бежанците паднали във водата. Те били изоставени от каналджиите, четирима успели да доплуват до остров Добрина.

Oще по темата

Там били открити от катер на Гранична полиция. Оцелелите разказали, че с тях имало още хора. Шестима души са потънали във водите на Дунав, твърдят спасените.

"Има открито още едно тяло, но лицето му е подуто и леко обезобразено", каза днес комисар Чорбаджиев.

Той обясни и че удавникът не отговарял по дадените от бежанците описания като дрехи. Ще бъдат изготвени фотографии, после албум, който ще бъде представен на иракчаните.

"Ако те го разпознаят, тогава ще обявим официално, че е един от шестимата изчезнали", обясни Чорбаджиев.

Тялото е намерено доста надалеч – на 40 км надолу по течението на Дунав от остров Добрина, където стана инцидентът с бежанците.

"Не е много типично водата да носи телата на толкова далечно разстояние, обикновено те изплуват на не повече от два километра от мястото. Може да става дума и за някой друг удавен, но в същото време, нямаме сигнал за друг изчезнал във водите на Дунав", каза още Димитър Чорбаджиев.

Сигналът за зловещата "находка" бил подаден около 10:30 часа във вторник на тел 112 от граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Неа

преди 7 години

Пак ли ???

5

Анонимен

преди 7 години

Ама как да плува или да изплува като е удавен и мъртъв ?Четете ли какви глупости драскате

4

удавили се на 08,09

преди 7 години

съобщават го днес,помислете малко ;басейна ; в този момент може да се изпразни само по една тръба, р. Дунав,всички други са взели АДЕКВАТНИ мерки да защитят народа си и територията си, ние ще умуваме,политиците драги сънародници, са седнали на куфарите си

fallback